Kula Meslek Yüksekokulu Müşerref Akhan Kampüsü'nün temeli atıldı


Manisa'nın Kula ilçesinde kampüs temeli atıldı. Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kula Meslek Yüksekokulu Müşerref Akhan Kampüsü'nün temel atma töreni, eski Tekel depolarının bulunduğu, üniversiteye tahsis edilen alanda yapıldı. Törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula Kaymakamı Murat Güven, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, CBÜ Rektörü Prof. Dr. A.Kemal Çelebi, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, belediye meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, 24. Dönem Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hayırsever Hüseyin Akhan ve diğer vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başkan Tosun, yıllardır hayalini kurduğu ve pek çok Kulalı tarafından arzulanan bir konu olan üniversite kampüsünün temelinin atılmasıyla bir hayalin vücut bulmaya başladığını söyledi. Özellikle ilçe ekonomisinde önemli bir yer tutmaya başlayan CBÜ'nün geliştirilerek daha da önemli bir noktaya taşınmasının hayati önem taşıdığını belirten Tosun, "Hayırsever Hüseyin Akhan ağabeyimin merhume eşi Müşerref Akhan'ın adını ölümsüzleştirecek eserin temel atma törenindeyiz. Değişen ve gelişen Kula'nın vitrindeki yüzü olacak meslek yüksekokulumuz, değişim ve dönüşümü yaşıyor. 2016 yılının sonunda tamamlandığında, eğitim öğretim faaliyetine geçmiş olacak." dedi.

Rektör Çelebi ise CBÜ'nün eğitim faaliyetleri hakkında bilgi vererek, "Tüm ilçelere yayılmış, büyük bir üniversitemiz var. 10 fakültemiz ve 15 meslek yüksekokulumuz var. Kula Meslek Yüksekokulumuz, üç programda eğitim öğretim hizmeti veriyor. 13 öğretim üyesi ve 19 idari personelimiz mevcut." şeklinde konuştu. Ara eleman yetiştirme noktasında meslek yüksekokullarının rolünün önemli olduğunu ve ilçeye ekonomik katkısının yanısıra hazırlayacağı sosyal projelerle gelişimine katkıda bulanacağını aktaran Prof. Dr. Çelebi, "Müşerref Akhan Kampüsü'nün bina alanı, yüksek kapasiteye sahip olacak. 5 bin 345 metrekarelik kapalı alanı var. Derslik sayısını arttırıyoruz. Kula'nın ve çevresinin ihtiyaç duyduğu bölümleri açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhtiyaç dahilinde bölümler açmak, ona uygun öğretim kadroları oluşturmak ve bu şekilde Kula'dan başlamak üzere tüm ülkenin gelişmesine katkı sağlamak açısından meslek yüksekokullarının önemli olduğunu düşünüyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Kula Meslek Yüksekokulu Müşerref Akhan Kampüsü'nün... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER