Aşık Veysel vefatının 40’ıncı yılında anıldı

Halk ozanı Aşık Veysel, vefatının 40'ıncı yıl dönümünde Bağcılar'da düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Aşık Veysel vefatının 40’ıncı yılında anıldı

Bağcılar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, torunları Nazender Süzer ve Gündüz Şatıroğlu, sanatçı Cengiz Özkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Program fotoğraf sanatçısı Gürsel Gökçe'nin hazırladığı 'Ustaların Objektifinden Aşık Veysel ve Basında Aşık Veysel Fotoğraf Sergisi ile başladı. Aşık Veysel'i anlatan film gösterimi ile devam edilen programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ozanın Türkiye'nin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden biri olduğunu belirtti. "Aşık Veysel dendiğinde, küçük yaşta gözlerini kaybetmiş olmasına rağmen, azmin zaferi akla geliyor." diyen Çağırıcı, "Aşık Veysel gibi ozanlarımızın sözlerini iyi anlamanın ve gelecek nesillere aktarmanın önemli olduğuna inanıyorum. Ortak payda çok önemli… Ben o vesile ile rahmetle anıyor ve tüm Aşık Veysel dostlarını saygıyla selamlıyorum." dedi. 
        
Aşık Veysel'in torunu Nazender Süzer de yaptığı konuşmada özellikle üniversitelere sitemde bulundu. Japonya'da, Kanada'da Aşık Veysel üzerine tezler hazırlandığını ve kürsüler olduğunu söyleyen Süzer, "Türkiye'de 166 tane üniversite var ancak hiç birinde Aşık Veysel kürsüsü yok." diye konuştu. 

CİHAN

<< Önceki Haber Aşık Veysel vefatının 40’ıncı yılında anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER