Kırşehir Kocabey Kavaklığı doğaya kazandırılıyor

Kırşehir Kocabey Kavaklığı doğaya kazandırılıyor -Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Kırşehir İl Özel İdaresi tarafından yürütülen Kocabey Kavaklığı Plantasyon Sahası Doğaya Yeniden Kazandırma, Peyzaj Onarımı ve Rekre


KIRŞEHİR (A.A) - Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Kırşehir İl Özel İdaresi tarafından yürütülen Kocabey Kavaklığı Plantasyon Sahası Doğaya Yeniden Kazandırma, Peyzaj Onarımı ve Rekreasyon Projesi ile Kırşehir Kocabey Kavaklığı doğaya kazandırılacak.
     Kırşehir Grand Terme Otelde düzenlenen proje tanıtım toplantısında konuşan Doğa koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, Kırşehir Kocabey Kavak Plantasyon Sahasındaki doğaya yeniden kazandırma, peyzaj ve rekreasyon çalışmalarının Türkiyedeki diğer kavaklıklar için örnek teşkil edeceğini söyledi.
     Kocabey Kavaklığında yapılacak çalışmaların bir süre önce yapılan Ormancılık Şurasının önemli gündem maddelerinden bir tanesi olduğunu belirten Akıncıoğlu, Proje, Avrupa Peyzaj Sözleşmesi kapsamında 2012 yılında başlatıldı. Kocabeey Kavak Plantasyon Sahasının, doğaya yeniden kazandırılması, peyzaj onarımı ve rekreasyon çalışmalarını içermektedir. Projenin en önemli çıktılarından olan peyzaj onarım kriterleri ve çözüm önerilerinin ortaya konduğu teknik klavuz, genel müdürlüğümüzün bundan sonraki onarım çalışmalarında yol gösterici olacaktır. Bunun dışında, çeşitli ölçeklerle rekreasyon amaçlı peyzaj uygulama projeleri de ortaya konacaktır. Bu bir ilk olma özelliği taşımaktadır dedi.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığının, doğa ve milli parklar konusundaki çalışmalarına da değinen Akıncıoğlu, şu bilgileri verdi:
     Bozulmuş eko sistemlerin, türlerin ve yaşam alanlarının sürdürülebilir bir şekilde devamını sağlamak, doğal ve görsel yönden değer kaybetmiş alanların onarımı yönünden oldukça önemlidir. 40 adet milli parkımız, 184 adet tabiat parkımız, 31 adet tabiat koruma alanımız, 107 adet tabiat anıtımız, 80 adet yaban hayatı geliştirme sahamız, 135 adet uluslar arası sözleşmelere tabi sulak alanımız, 14 adet Ramsar Sözleşmesi alanımız bulunmaktadır.
    
     - Kırşehir Kocabey Kavak Plantasyon Sahası ile ilgili yapılan çalışmalar -
    
     Konuşmanın ardından, Kırşehir Kocabey Kavak Plantasyon Sahası ile ilgili yapılan çalışmalar slayt eşliğinde anlatıldı.
     Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün başlattığı proje kapsamında ayrılan ödeneğin Kırşehir İl Özel İdaresine gönderilmesi ve ihalenin yapılması ile çalışmaların geçen yıl temmuz ayında başlatıldığı belirtildi
     Bel-Da Proje Danışmanlık şirketi tarafından yürütülen çalışmalarda, merkeze bağlı Kocabey köyünde bulunan kavaklığın 120 hektarlık bölümünün doğaya yeniden kazandırılması için bilim insanları ve uzmanlar ön araştırma çalışması yaptığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Kırşehir Kocabey Kavaklığı doğaya kazandırılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER