Bu hafta vizyona giren filmler

Sinemada Haftanın Fotoğrafı, Vizyona Girenler, Güvenli ve Daha Güvenli Filmler

Bu hafta vizyona giren filmler

Benim Dünyam: Benim Dünyam filmi Büyükada'da daha küçük yaştayken geçirdiği hastalıktan dolayı hem kör hem sağır olan Ela'nın 8 yaşına kadar dünya ile iletişimi olmadan zor şartlar altında yaşamıştır. Mahir hoca ablasını aynı rahatsızlıktan kaybetmiş, hayatını engelleri kaldırmaya adamış bir öğretmendir. Ela'nın elinden tutup tüm engelleri aşmasına yardımcı olmak için var gücüyle çalışır fakat bu o kadar da kolay olmaz.. 

The Grandmaster: Bruce Lee'nin hocasının filmi. Kung Fu sevenler hayal kırıklığına uğramayacaktır. Cinemu editörlerince hem güvenli hem de kaliteli bulunan bir film.

Kaptan Phillips – Captain Phillips: Film gerçek yaşana bir olaydan esinlenmiştir. 2009 yılında MV Maersk Alabama isimli Amerikan kargo gemisi Somali'nin doğu kıyılarına yaklaştığında korsanlar tarafından ele geçirilir. Uzun yıllar boyunca bu tarz bir saldırıya uğramayan Amerikalılar şaşkındır. Geminin Kaptanı Richard Phillips, tayfayı kurtara bilmek için kendini rehine olarak feda eder. Gerçek hikayesinde de geminin kaptanı olan Richard Phillips'in verdiği psikolojik savaşı ve aksiyonu bizlere yansıtıyor. 

Aşk Ağlatır: Duygu yüklü filmde Atıf'ın çocukluktan bu yana birlikte zaman geçirdiği, aşık olduğu Lale bir başkasına gönlünü kaptırır. Bu durumu Atıf'a söylediğinde ise Atıf yıkılır. Fakat Lale'nin aşkı uzun sürmez. Atıf tüm olanlara rağmen tekrar soluğu Lale'nin yanında alır. Fakat hiç bir şey eskisi gibi değildir. Atıf mahallede yaşayan kimsesiz kız çocuğu sahiplenir ve bakımını üstlenir. Melis çok hastadır. Ve onunla sürekli ilgilenen Atıf'a karşı duygular beslemeye başlar. 

Şevkat Yerimdar: Şevkat Yerimdar Balat'ta çarşıda bir yumurtacı dükkanı sahibidir. Sıradan bir yaşam sürse de aykırı bir karaktere sahiptir. Mahallenin bitirim delikanlısı olan Şevkat Yerimdar deli doludur. Bazı takıntıları olan Şevkat'in öfke kontrolü eksikliğide vardır. Bir gün bir arabanın kaza sonucu dükkanına girmesiyle hayatı değişir.. 

Enough Said – Başka Söze Gerek Yok: Eva eşiyle yollarını ayırdıktan sonra onun hayattaki en önemli varlığı kızıdır. Masözlük yapan Eva, hayatlarını ve kızının masraflarını karşılamak için yoğun tempoda çalışmaktadır. Fakat kızının okula başlayacak olması ve masraflarının artmasıyla ne yapacağını bilmeyen Eva'nın karşısına Albert çıkar. Sempatik ve esprili tavırlarıyla Eva'yı etkiler ve ilikşileri kısa sürede romantik bir hal almaya başlar.Marianne ise Eva'nın en sadık müşterisi olup eski eşiyle ilgili sürekli dert yanmaktadır. Eva'nın, Albert'in Marianne'nin eski kocası olması ihtimaliyle yüzleşmesi gerekmektedir. 

Üç Yol: 1990'lı yıllarda Avrupa'nın göbeğinde, Bosno-Hersek'te yaşanan acı dolu savaş yıllarına ayna tutan film, savaş sonrasında yakınlarını arayan insanların dramatik öyküsünü konu alıyor. Yakınlarının izinden adalet arayışını sürdüren Türkiyeli bir şair ile insani yönü ağır basan Boşnak-Sırp bir psikologun yolları bu acı deneyimin gölgesinde kesişir.... İnsanın tüylerini ürperten toplu mezarlardan, yürek burkan bir aşka uzanan hikaye savaş sonrası bunalım döneminde yaşanan krizlere, intiharlara, yitip giden kültürel mirasa ve insani değerlere de vurgu yapıyor. Film, pek çok kısa filmiyle yerli ve yabancı festivallerden övgüyle dönen Faysal Soysal’ın ilk uzun metrajlı işi. 

Arkadaşlar Arasında: Birbirine bağlı 4 arkadaş Barış, Cenk, Deniz ve Ayhan. Her birinin hayatta farklı sıkıntıları,korkuları ve üzüntüleri vardır. Ayhan'nın 30. yaş günü için bir araya gelen 4'lü başlarda şen şakrak zamanlar geçirseler de zamanla herkes içindeki dertleri masaya dökmeye başlar. 

What Maisie Knew – Arada Kalan: Küçük kız Maisie anne ve babasının ilişkilerindeki sorunların yükünü çekmektedir. Babasının evdeki dadısıyla başka eve taşınmasından sonra Annesi de bir barmen ile evlenir. Maisie için hayat ikiye bölünmüştür.Anne ve babası arasında sürüklenmektedir. Bu durum onu üzmekten çok canını sıkmaktadır. Ve en son bu duruma bir son vermek ister.. 

ABD’de Vizyona Giren Filmler 

The Counselor - Danışman: Uyuşturucu şebekesinin danışmanlığını yapan bir avukat. İşler sarpa sarınca uzaklaşmak ister ama bu isteği o kadar kolay olmaz. Gerilim başlar. Filmde Hollywood'un önemli yüzlerinden Brad Pitt, Michael Fassbender, Javier Bardemi, Penelope Cruz, Cameron Diaz ve Dean Norris yer alıyor. 

Bad Grandpa: Jackass serisinin 4. filmi olan Bad Grandpa 86 yaşındaki Irving Zisman ve onun henüz 8 yaşındaki torunu Billy ile çıktıkları serüven dolu yolculuğu bizlere yansıtıyor. 

Haftanın Öne Çıkanları: 

Üç Yol: Türk - Boşnak ortak yapımı bu film, toplu mezarlardan bir aşk hikayesine uzanan öyküyü anlatıyor. Film savaş sonrası Bosna'sında yaşanan krizleri, intiharları, kültürel mirası başarılı bir şekilde gözler önüne seriyor.

The Counselor - Danışman: Güçlü senaryo, güçlü yönetmen ve güçlü oyuncu kadrosuyla Danışman filmi epey merak uyandırıyor.

What Maisie Knew – Arada Kalan: Film, daha önceden Cinemu editörleri tarafından "Güvenli" kategorisine alınmıştı ve şimdi dünya çapında gösterimde...

Bu Hafta İçerik Bakımından ‘’Güvenli’’ Filmler Bölümü İçin Önerilenler 

What Maisie Knew – Arada Kalan: Film, daha önceden Cinemu editörleri tarafından "Güvenli" kategorisine alınmıştı ve şimdi dünya çapında gösterimde...

Uçan Tabaklar: Üç restaurantın hikayesini içeren bu belgesel meraklısı için güvenli bir seçenek. 

The Grandmaster: Bruce Lee'nin hocasının filmi. Kung Fu sevenler hayal kırıklığına uğramayacaktır. Cinemu editörlerince hem güvenli hem de kaliteli bulunan bir film.

Bu Hafta İçeriği İtibarı İle ‘’En Güvenli’’ Filmler Bölümü İçin Önerilenler 

Üç Yol:  Film savaş sonrası Bosna'sında yaşanan krizleri, intiharları, kültürel mirası başarılı bir şekilde gözler önüne seriyor.

Baran: İran'da geçen çocuk işçiler ve Afgan muhacirlerin dramları çerçevesinde dönen bir hikaye.


Kaynak: cinemu.com

<< Önceki Haber Bu hafta vizyona giren filmler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER