Diyanet İşleri Başkanı'ndan dinlerarası diyalog çağrısı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Dinlerarası diyalog kavramının yeniden ele alınması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu

Diyanet İşleri Başkanı'ndan dinlerarası diyalog çağrısı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, makamında Vatikan Dinlerarası Diyalog Konseyi Sekreteri Miguel Angel Ayuso'yu kabul etti.  

Dünyanın çok kültürlülüğü yönetememeye başladığını, egemen olan siyasetlerin de farklı din ve kültürleri birlikte yaşatma konusunda aciz kaldıklarını belirten Görmez,  din adamlarının ve dini kurumların daha çok bir araya gelmesinin zorunluluk arz ettiğini söyledi. 

Güç tutkusunun bütün devletleri ve milletleri sardığını, şiddet ve terörün insanlığın sorunu olmayı sürdürdüğünü dile getiren Görmez, "Dünyanın yeni bir barış mesajına ve huzur iklimine ihtiyacı var. Bunun için din adamlarına ve dini kurumlara büyük görevler düşüyor. Ben görevlerimizi hakkıyla yerine getirebildiğimiz kanaatinde değilim" diye konuştu.  

Görmez, son on yıl içerisinde birçok kardinalle bir araya geldiklerini, 2006'da Papa 16. Benedict'in Başkanlığı ziyaret ettiğini hatırlatarak, "O ziyaretin ilişkileri daha da geliştireceğini umuyorduk. Dünyada gelişen sorunlar, Ortadoğudaki hadiseler ilişkileri geliştirmedi" ifadesini kullandı.  

AA
<< Önceki Haber Diyanet İşleri Başkanı'ndan dinlerarası diyalog çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER