'Dünya ve Ahirete Bakan Yönleriyle Bizim Yuvamız'

'Dünya ve Ahirete Bakan Yönleriyle Bizim Yuvamız' isimli kitap, Aile kurumu üzerinde oynanan oyunların ve yanlış bilgilendirmelerin önüne geçmeye çalışıyor.

'Dünya ve Ahirete Bakan Yönleriyle Bizim Yuvamız'

Işık Yayınları tarafından yayımlanan ve Prof. Dr. Abdulhakim Yüce tarafından kaleme alınan ‘DÜNYA ve AHİRETE BAKAN YÖNLERİ İLE BİZİM YUVAMIZ’ isimli kitap, Aile kurumu üzerinde oynanan oyunların ve yanlış bilgilendirmelerin önüne geçmeye çalışıyor.

Milletlerin temel taşı olan aile kurumunun sağlıklı olması, fonksiyonunu aslîyetine uygun şekilde yerine getirebilmesinin önemini ortaya koyan kitap, art niyetli propagandaların aksine yeryüzünde aile ve fertleri en iyi şekilde koruyan, herkese hak ettiği hukuk ve ölçüyü gösteren yegâne nizamın İslâm olduğunu da bir kez daha ispat ediyor. 

Aile ve toplumlarda meydana gelen güncel problemlere Ayet ve Hadis-i şeriflerin ışığında çözüm arayan yazar, ailenin yapı taşlarıyla oynamaya çalışan organizasyon ve akımların teorilerini yine günümüzde ortaya çıkan hazin sonuçların verileriyle çürütüyor.

Dört bölümden oluşan kitap ilk bölümde aile kurumunun kuruluşuna ve insanlık için önemine kapsamlı bir şekilde açıklık getiriyor. İkinci bölümde ise aile kurarken dikkat edilmesi gereken hususlar hem akılcı hem de duygusal yönden ele alınıyor. Üçüncü bölümde ise aileyi korumanın önemi ve bu amaç doğrultusunda sakınılması gereken durumlar hem fertler hem de toplumlar açısından ele alınıyor. Kitabın son bölümü ise aileyi yıkma manasına gelen boşanma ile ilgili. Bu bölümde Kur’ân ve Sünnet’te boşanmanın sınırlarına ve sorumluluklarına değinen yazar, boşanmanın olumsuz etkilerini de örnekleyerek eşleri boşanmaktan vazgeçirmeyi amaçlayan ikna edici açıklamalar yapmaya çalışıyor.

‘Nasıl ki bir canlının bedenindeki hücreler işlevlerini yapamadıklarında o canlı hayatta kalamıyorsa, ailenin de gereğine uygun fonksiyonunu eda edememesi durumunda millet ayakta kalamaz ve diğer milletler/kültürler tarafından yutularak yok edilir. Bu durum insanlık çapında cereyan ederse insanlık tefessüh eder ve onu artık ancak bir tufan ya da Hz. İsrafil’in suru temizler. Sura üflendiğinde ise ne aile kalır, ne kabile, ne de millet..’ diyen yazar dünyanın içinde bulunduğu açmazlara, çözülmelere ailenin dini ve içtimai önemini ortaya koyarak insanlığın en hayati kurumunu ayakta tutacak çözüm, proje ve pratikleri dile getiriyor.

Dünya ve Ahirete Bakan Yönleriyle BİZİM YUVAMIZ, herkesin mutlaka okuması, her evde bulunması gereken faydalı bir eser.

<< Önceki Haber 'Dünya ve Ahirete Bakan Yönleriyle Bizim Yuvamız' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER