'Sivil toplum kuruluşları' katliamlara karşı ayağa kalktı

Onlarca sivil toplum kuruluşu, Suriye ve Mısır'daki katliamları kınayıp, kan bağışı kampanyası başlattılar.

'Sivil toplum kuruluşları' katliamlara karşı ayağa kalktı

Türkiye ve Dünya çapında sağlık yardımı yapan 20 sivil toplum kuruşu Mısır ve Suriye başta olmak üzere bütün yeryüzünde işlenen katliamlara Dünya yöneticilerinin dikkatini çekmek amacıyla bir basın bildirisi yayınladılar.

Mısır ve Suriye’deki yaralılar için de bir kan bağışı kampanyası başlatan Dernekler, “Dünya, bu katliamlara bir an önce dur demeli!” dediler.

Yirmi Dernek tarafından imza konulan bildiride şu açıklamalara yer verildi:

"Suriye ve Mısır’da son yaşanan olaylar tüm dünyayı bir utanç çemberine almış durumda.. İnsanlık onuru ayaklar altında…

Batı dünyasının liderliğinde gelişen evrensel değerler, özgürlük, demokrasi, temel insan hakları talepleri hiç bu kadar çiğnenmemiş, hiç bu kadar suç sayılmamıştı.

Dünyanın güçlü ülkeleri, siyasi liderleri, uluslararası kuruluşlar hiç bu denli zaaf içinde olmamıştı.

Bir yönetimin kendi halkını katletmesi, evlerini, şehirlerini yerle bir etmesi, onları aç, susuz, ilaçsız bırakması, kimyasal silahlarla çocukları, bebekleri hatta hayvanları boğması, insan olanın sessiz kalabileceği bir durum değildir.

Ancak, bundan da vahim ve acıtıcı olanı tüm dünyanın gözü önünde sürüp giden bu vahşetin insanlık umudunu söndürme tehlikesidir.  Bu umut sönerse dünya herkes için bir zindan olacaktır. Haksız yere akıtılan kanlar, dökülen gözyaşları tarih boyunca hep zalimler ve destekçilerini boğmuştur.

İnsanlık bir bütündür ve tüm insanlar bu bütünün parçalarıdır. Akıtılan her bir insanın kanı tüm insanlığın kanı, çiğnenen her bir insanın onuru tüm insanlığın onurudur. Her bir masumun şahsında katledilen gerçekte insani değerler ve insanlıktır. Gücü elinde bulunduranların şeref ve itibarıdır. Bu vahşeti değil desteklemek ona sessiz kalmak bile insanlık suçudur.

‘Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş; bir insanı yaşatan tüm insanlığı yaşatmış gibidir:’

Herkes yaptığının ve de yapabileceği halde yapmadığının ahlaki sorumluluğu altındadır.

Ey dünya liderleri, yeryüzünün duyarlı insanları;

Sizi bir siyasi güce, ideolojiye, belli bir dini inanca taraf olmaya değil; Ortak insanlık değerleri, dünya barışı ve gelecek umudu adına doğru ve güzel olanı yapmaya davet ediyoruz.

Acil bir müdahale yapılmadığı takdirde bu süreç dünyanın istikrarını bozacak, güven duygusunu ortadan kaldıracak ve dünya barışı büyük yara alacaktır.

Bütün bunlar en başta sizin itibarınızı, liderlik liyakatınızı ve size bağlanan umutları yıkacaktır.

Haksızlıklara tepki göstermek insani duyarlılığın en alt seviyesidir.

İnsanlığı, insanlığımızı bu ayıptan kurtarmak, çocuklarımıza utanç duymayacağımız bir gelecek bırakmak adına belki son bir fırsatımız vardır.

Yeryüzünün duyarlı insanlarını ve dünya liderlerini; İnsanlık adına, dünya barışı ve gelecek umudu adına, Suriye ve Mısır başta olmak üzere tüm yeryüzünde devam eden insani katliamlara karşı çıkmaya ve akan kanı durdurmaya davet ediyoruz."

Bildiriye İmza Koyan Sivil Toplum Kuruluşları

Kutup Yıldızı Sağlık Gönüllüleri Derneği / Kızılay Derneği Ümraniye Şubesi / BİSEG / Ümraniye Hizmet Vakfı

<< Önceki Haber 'Sivil toplum kuruluşları' katliamlara karşı ayağa kalktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER