Ergenlik döneminde ebeveynin rolü!

'Ergenlik döneminde ebeveynin rolü' isimli kitap ebeveyn ve ergen arasında sağlıklı bir iletişim süreci kurmayı hedefliyor.

Ergenlik döneminde ebeveynin rolü!

Işık yayınları tarafından yayınlanan ve Farika Teymur Artır tarafından kaleme alınan ‘Ergenlik Döneminde Ebeveynin Rolü, GENÇLERLE İLETİŞİM’ isimli kitap ailelere gençlik çağına adım atan çocuklarını daha iyi tanımaları ve onların sorunlarına daha kalıcı çözümler üretmeleri için önemli ipuçları sunuyor. Ebeveyn ve ergen arasında sağlıklı bir iletişim süreci kurmayı hedefleyen eser, kimi zaman çözümü bulunamayan, kimi zaman da gereksizce büyütülen sorunlarla ilgili örnekli çözüm yollarını ortaya koyuyor. 

Gençlik dönemi kişinin hayatındaki en hassas dönemdir. Bu dönemde hem fiziksel hem de psikolojik birçok değişimler yaşanır. Bu dönemde anne ve babalara düşen görev çocuğunun yaşadığı bu hassas dönemde hayatı onunla paylaşıp, ona şuurlu bir yönlendirmeyle yardımcı olmaktır.

Bu şuurlu müdahalelerin ve yapıcı paylaşımların nasıl olacağı ise ‘GENÇLERLE İLETİŞİM’ isimli kitabın sayfaları arasında. Ergen ve Anne Babası, Gençlerle Vakit Geçirmenin Yolları, Ergenlerde Görülen Sorunlar ve Bunları Önleme Yolları başlığı altında üç bölümde toplanan kitap daha önce denemediğimiz birçok iletişim tekniğine dikkatimizi çekerek bizi bilgilendiriyor.

Anne babanın birbirlerine olan davranışları çocuklara nasıl yansıyor?, Gençlerde kalıcı gibi görülen problemler zamanla yok olur mu?, TV dizileri ergenlerle iletişimimizi ne şekilde etkiliyor?, Ergenlik çağındaki gençlerde görülen belli başlı problemler nelerdir?, Gençlerle beraber vakit geçirme yolları nelerdir?, Çocukların yeteneklerini fark etmesi nasıl sağlanır? Gençlerin yanlış arkadaşlar edinmemesi için neler yapılabilir?, Stresli aile ortamı yanlış arkadaş edinme riskini artırır mı?, Doğru hedefler benimsemede gençlere nasıl rehber olunur? Ergenle iletişimde beş kritik an nedir?, Etkili bir iletişimin en önemli kuralı nedir? Anne- baba gençlerin arkadaşları ile ilgili sorunlarını çözmesine nasıl yardımcı olmalıdır? Gençlerdeki kaygı bozukluklarına neler yol açabilir?, Gençlerde oluşan fobilerin nedenleri nelerdir? Ergenlikteki depresyonun belirtileri nelerdir, tedavi için neler yapılmalıdır? Gençlere öfkeyi doğru ifade etme nasıl öğretilebilir?, Çocuk ve ergenler nasıl suça ve şiddete itiliyor? Çocuk sahibi olmayanlar evlat edinirken nelere dikkat etmelidir? Evlatlık alınan bir çocuğa evlat edinildiği ne zaman söylenmeli? Aile içi problemleri çözmeyi zorlaştıran etkenler nelerdir? gibi ilginç bir çok soruya çözüm odaklı cevaplar veren ‘Ergenlik Döneminde Ebeveynin Rolü GENÇLERLE İLETİŞİM’ isimli kitap kritik anların doğru müdahale kitabı.

<< Önceki Haber Ergenlik döneminde ebeveynin rolü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER