Fatih Kısaparmak'ın ünlü türküsü film oluyor

Ünlü sanatçı Fatih Kısaparmak'ın ağızlara pelensenk olan 'Bu adam benim babam' türkü sinema filmi oluyor

Fatih Kısaparmak'ın ünlü türküsü film oluyor

Bursa Umut Sevgi ve Eğitim Gönüllüleri Derneği (BUSEDER) tarafından düzenlenen programa katılan Şebnem Kısaparmak, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin "22 yıllık bir evliliğiniz var. Genelde ünlüler dünyasında bu kadar uzun süre evlilik göremiyoruz, bunun sırrı nedir?" sorusunu cevaplandırdı. Sözlerine 'Maşallah de' diyerek başlayan Şebnem Kısaparmak, kendilerinin ünlü olmadığını, herkesinden evinden birisi olduklarını dile getirdi. Kısaparmak, "Biz ünlü değiliz, herkesin evinden biriyiz. Biz sadece işimizi yapıyoruz. Kuaförün işi saç kesmekse, bakkalın işi bir şeyler satmaksa bizim işimiz de bu. Evimize geldiğimizde işimizi fortmantoya asarız. Anadolu'da bir söz vardır, 'Otu çekeceksiniz, köküne bakacaksınız' diye. Bizim çok sağlam evlilikleri olan anne balalarımız var, onlardan ne gördüysek onu devam ettirmeye çalışıyoruz" dedi. 

BU ADAM BENİM BABAM TÜRKÜSÜ SİNEMA FİLMİ OLUYOR

Yeni projeler üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Şebnem Kısaparmak, Eylül ayında yeni bir albüm çıkaracağını ve bir televizyon kanalında program yapacağını söyledi. Kitabının da genişletilmiş halinin baskıya gireceğini anlatan Kısaparmak, Fatih Kısaparmak'ın 'Bu adam, benim babam' türküsünün sinema filmi olacağını açıkladı. Filmin senaryosunun kendisinin yazdığını dile getiren Kısaparmak, "Bir senaryo üzerinde çalışıyorum. 'Bu adam, benim babam' türküsünün senaryosunu yazıyorum. Başrolü, Fatih Bey oynayacak. Sinema filmiyle ilgili çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu. 

TÜRKÇE OLİMPİYATLARINA HAYRANIZ

Dünyanın dört bir tarafından gelen çocukların katılımıyla düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nı yakından takip ettiğin belirten Şebnem Kısaparmak, bu sene 11'incisi düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları'nda eşi Fatih Kısaparmak'ın jüri üyesi olacağını açıkladı. Kısaparmak şunları kaydetti: "Türkçe Olimpiyatları çok güzel oluyor, her sene mükemmel geçiyor. Fatih Kısaparmak da bu sene jüri de olacak. Daha önce de jüride olmuştu.Çok güzel etkinlik, yani Türkçe'nin bütün dünyaya yayılıyor olması, Türkçe'nin tıpkı İngilizce gibi konuşuluyor olması bizim için çok güzel. Her yer bize anavatan oluyor. Dünyanın her köşesi onlarlarla birlikte bize anavatan oluyor. İnanılmaz güzel, zevkle izliyoruz. Okudukları şiirler, türküler çok güzel oluyor. Bizim kültürümüzü çok güzel veriyorlar. Yurt dışındaki okullar inanılmaz güzel eğitim veriyorlar. Zaten yakinen gidip gördüm, defalarca. Olimpiyatların tekrarını, yıllarca devam etmesini diliyorum."

PAKİSTANLI ÇOCUĞA BİRİNCİLİK GETİRMİŞTİ

2009'da düzenlenen 7. Türkçe Olimpiyatları şarkı finalinde Pakistan'dan Muhammed Talman ''Bu Adam Benim Babam'' şarkısıyla kategorilerinde birinci olmuş, ünlü sanatçı duygusal anlar yaşamıştı. Fatih Kısaparmak da Moğalistanlı Zulzaya Erdenbayar ile 'Kilim' türküsünü Pakistanlı yarışmacı Muhammed Salman ile de 'Benim Babam' parçasını birlikte seslendirdi. Kısaparmak, Pakistanlı yarışmacı Muhammed Salman'ın 'Bu adam benim babam' parçasını yorumlarken gözyaşlarına hakim olamamıştı. Kameralar önünde ağlamaktan kendini alamayan Kısaparmak daha sonra ödül vermek için çıktığı sahnede yarışmacı Muhammed Salman'ın ödülünü verdikten sonra duygularını dile getirdi ve "Keşke babam sağ olsaydı da bu anları görseydi, Allah'a şükür ki bugünleri gördüm, Allah bana böyle ünlü bir sanatçı olmayı nasip etti. Babamın bu duyguları hissettiğini biliyorum. Ona ve ahrete göçmüş tüm yakınlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" demişti. Sinema filmi için senaryosu yazılan 'Bu adam, benim babam' türküsünün sözleri ise şöyle:

Bu adam benim babam
Sekiz köşe kasketiyle
Omuzunda sakosuyla

Cebinde yok parası
Bafradır cıgarası
Yüreğinde bir yarası

Altı çocuk büyütmüş
Bir işçi maaşıyla
Bu adam benim babam

Ağlama benim babam
Ağlama naçar babam 
Karagün geçer babam

Bir kapıyı kapayan 
Geri açar babam
Allah büyük benim babam

Bu adam benim babam
Derdi dağlardan büyük
Çaresiz beli bükük

Bir gün olsun gülmemiş
Rahat nedir bilmemiş
Gözyaşını silmemiş

Bir lokma ekmek için
Kimseye eğilmemiş
Bu adam benim babam

Ağlama aslan babam
Dert etme naçar babam
Kara gün geçer babam

Bir kapıyı kapayan
Geri açar babam
Allah büyük benim babam

Benim babam mert adamdı
Mangal gibi yüreği
Yufka gibi kalbi vardı
Hayatım boyunca
Ona özendim hep
Fedakardı
Bir dikili ağacı olmadı belki
Ama kendisi onuruyla yaşayan
Koskoca bir çınardı
Üstümde ki kol kanat
Sırtımı yasladığım dağ gibiydi
Ben babamın oğluyum
Tepeden tırnağa Anadolu'yum. 

CİHAN
<< Önceki Haber Fatih Kısaparmak'ın ünlü türküsü film oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER