Fedakar eğitimcilerin göz yaşartan hikayesi

Yeşeren Ümitler belgeseli yeni bölümleriyle İnancın ve Kültürün merkezi Mehtap Tv’de başlıyor

Yeşeren Ümitler yeni bölümleriyle ekranlarınızda

1990’lı yılların başından itibaren Türkiye’den dünyaya doğru bir eğitim yolculuğu başladı. Alışkanlıklarını, sevdiklerini, kurulu düzenlerini gönüllü olarak geride bırakıp hiç tanımadıkları, kültürünü bilmedikleri ülkelere doğru yola çıkan bu insanlar, kadınıyla erkeğiyle yepyeni bir modeli temsil ediyorlardı. Onlar dünya çapında incelenmesi gereken bir sosyolojik vakaydı aslında. İlk başta anlaşılmadılar, anlaşılamadılar. Nasıl böyle bir çılgınlığı yapabilirlerdi? Ve okullar çıktı ortaya. Hayatlarını eğitime adayan insanların vesile olduğu okullar. Ve ülkelerinin sınırlarını aşıp dünya çapında başarılı olan öğrenciler.
Ancak kolay olmadı hiçbir okul açma girişimi. Maddi zorluklar, anlayışsızlıklar, dar ufuklar ve daha nice engellemeler çıktı eğitim gönüllülerinin karşısına. İnsani bir gerilimle direndiler. 

Hikâyeleri duyulur oldu kulaktan kulağa. Yazıldı bazıları hatta. Ancak “Yeşeren Ümitler” belgeseline kadar bir bütün halinde yayınlanmadı hiç birisi. 

Yeşeren Ümitler belgeseli gerçekleşen bir hayalin hikâyecisi aslında: Dünyanın dört bir tarafında yaşanan, yaşanıyor olan… Bir sevgi ikliminde barışla tüllenen hayalin… Şimdiye kadar farklı farklı rivayetlerle anlatılan destanın bir bütünü var bu belgeselde. Bu bütünde herkesin kendisine dair bir parça bulması mümkün.. 

İnsanlık adına yaşatma idealiyle koşanların beklentisizlikleri, fedakârlıkları, sevgiyle yoğrulmaları ve hayata tutunmaları…
Adına "Yeşeren Ümitler" dendiği andan itibaren, ümidin temsilcilerini bulup onlara anlattırıyor bu belgesel. Binlerce insanın dünyanın dört bir tarafına, insanca güzellikleri anlatma, paylaşma adına gidenleri anlatıyor... 

Bir sevda musikisi niyetiyle dinlenebilir, seyredilebilir bu yüzden Yeşeren Ümitler. Nazlı bir destanın perde arkasını görürcesine... 

Şimdi dört sezon geride kaldı. Beşinci sezon için hazırlıklar tamam. İlk yayınlanacak Ülke üç bölüm halinde Pakistan. Ardından sırasıyla Fas, Tayland, Moğolistan, Gürcistan, Yemen... 

Ülkelerde yaşanan ilk günler, karşılaşılan, okul açma döneminde yaşanan sıkıntılar, fedakârlıklar bütün kurumlarıyla Yeşeren Ümitler belgeseli ile seyredilebilecek yeniden. 

Yapımcılığını ve metin yazarlığını Veysel Karani Gümüşdereli’nin üstlendiği belgesel, Yönetmen Emine Ulu, Yapım ve yönetim yardımcısı Derya Atalay, Kameraman ve görüntü yönetmeni Sait Küçükşahin, kurgu yönetmeni Ferhat Şahin’den oluşan tecrübeli bir ekip tarafından hazırlandı. 

Gönüllülerin peşinden binlerce kilometre gidildi, aylarca çekimler gerçekleştirildi, yüzlerce insanla görüşüldü, röportajların hepsinin deşifreleri yapıldı-okundu ve önce senaryoya ardından da belgesel filme dönüştürüldü. 

Yeşeren Ümitler, 13 Ekim Pazar günü saat 10.00 da Pakistan birinci bölümüyle Mehtap Tv de ekrana geliyor.

<< Önceki Haber Fedakar eğitimcilerin göz yaşartan hikayesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER