Fethullah Gülen Hocaefendi’ye barış ve sevgi ödülü

Filipinler, Hizmet Hareketi’nin yardım faaliyetleri ve uluslararası barışa katkısından dolayı Hocaefendi’ye özel ödül verdi

Fethullah Gülen Hocaefendi’ye barış ve sevgi ödülü

Geçen ay Güney Kore’nin dünyaca ünlü Manhae barış ödülünü alan Fethullah Gülen Hocaefendi’ye Uzakdoğu’dan bir başka barış ödülü daha geldi. Filipinler Genelkurmay Başkanlığı, Hizmet Hareketi’nin yardım faaliyetleri ve uluslararası barışa katkısından dolayı Fethullah Gülen Hocaefendi’ye özel ödül verdi. Filipinler Genelkurmay Başkanı General Leonardo B. Guerrero, Hocaefendi’ye ve kendisinin teşvikleriyle önemli faaliyetlerde bulunan Hizmet Hareketi’ne minnettar olduklarını dile getirdi.

Filipinler Ticaret Odası, Türk okulları ve Genelkurmay Başkanlığı işbirliğiyle Manila’da düzenlenen kurban eti paylaşım töreninde, Fethullah Gülen Hocaefendi’ye uluslararası barış ve sevgiye katkılarından dolayı özel barış ödülü verildi. Bu yıl ikincisi düzenlenen tören, Genelkurmay Başkanlığı’nın isteği üzerine 1. Ordu Komutanlığı’nda gerçekleştirildi. 

Merasime 100’den fazla yüksek rütbeli komutan ve çok sayıda Türk davetli katıldı. Katılımcılar arasında Genelkurmay Başkanı General Leonardo B. Guerrero, Jandarma Komutanlığı Sivil Operasyonlar Komutanı Albay Arnulfo Marcelo B. Burgos, ordu komutanlarından Albay Ramiro Manuez A. Rey, Foundation Uluslararası Türk Okulları Genel Müdürü Malik Gencer, Pasifik Diyalog Filipinler Vakfı Başkanı Ferhat Kazkondu, Filipinler Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut ile Vendeka Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Baki Kuran da vardı.

Filipinli komutanlar, törendeki konuşmalarda Türk kurumlarının faaliyetlerinin Filipin halkınca minnetle karşılandığını kaydederken, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin tüm insanlığa örnek olacak yardımseverlik ve hoşgörü anlayışına vurgu yaptılar.

Jandarma Sivil Operasyonlar Komutanı Albay Arnulfo Marcelo B. Burgos, konuşmasında “İki ülke arasındaki bağları güçlendiren bu önemli töreni beraber üstlenmek bizim için onurdur.” dedi. Burgos, Fethullah Gülen Hocaefendi’ye barışa verdiği katkılardan ötürü minnet ve teşekkürlerini sundu.

MUHTAÇ FİLİPİNLİLERE DAĞITILACAK 

Filipinler Ticaret Odası başkanı İrfan Karabulut ise Filipinler-Türkiye ilişkilerinin hızla geliştiğini kaydederek, “Üç ortak dinin en büyük peygamberlerinden Hz. İbrahim’i andığımız bu mekânda savaşların ve kavgaların son bulmasını ümit ediyoruz. Üyelerimiz tarafından bize yapılan kurban bağışlarını sizinle beraber Filipinler halkına dağıtmaktan, 15 Ekim’de kutlayacağımız kurban bayramını da sizinle paylaşmaktan mutluluk ve onur duyuyoruz” dedi. 

Konuşmaların sonunda Türk yetkililer 600 kurban eti kuponunu Filipinli yetkililere takdim etti. Kurban eti kuponları ülke genelinde yardıma muhtaç Filipinlilere ulaştırılacak. 

GENELKURMAY BAŞKANI: MİNNETTARIZ; GÜLEN, HALKLARI YAKINLAŞTIRIYOR

Program sonunda Cihan Haber Ajansı’na konuşan Filipinler Genelkurmay Başkanı General Leonardo B. Guerrero, duygularını şöyle dile getirdi: “Türk işadamları sponsorluğunda düzenlenen kurban eti dağıtım programları için minnettarız. Bu organizasyonun düzenlenmesinde öncü olan Fethullah Gülen Hocaefendi’ye bizzat teşekkür etmek isterim. Fethullah Gülen Hocaefendi böyle bir harekete öncülük ederek sadece bize cömertlik ve yardımseverlik örneği sunmuyor, aynı zamanda iki ülke insanının birbirini daha iyi anlamasına önayak oluyor” 

Jandarma Sivil Operasyonlar Komutanı Arnulfo Marcelo B. Burgos ise Cihan’a demecinde “Filipinler ordusu ve Türk Ticaret Odası’nın işbirliğiyle düzenlediği bu asil organizasyon sayesinde yardıma muhtaç birçok Filipinli insana ulaşabiliyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu organizasyonu tekrar tekrar düzenleyerek çok daha fazla muhtaç insana ulaşmayı ümit ediyoruz” diye konuştu. 

Foundation Uluslararası Türk Okulları Genel Müdürü Malik Gencer de iki ülke arasında kurulan gönül köprüsünün yanı sıra birkaç ay önce Filipinler meclis başkanının, şimdi de genelkurmay başkanının teveccühkâr açıklamalarına gönderme yaptı. Gencer, böylesi gelişme ve yansımaların, "Hocaefendi’nin teşvik ettiği küresel eğitim ve yardım seferberliğinin ne kadar gerekli ve doğru olduğunu” bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

Öte yandan, geçen ay bir başka Uzakdoğu ülkesi Güney Kore'nin prestijli Manhae Barış Ödülü’nü de gönüllüler adına kabul eden Fethullah Gülen Hocaefendi, ödülle birlikte verilen 28 bin doları Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı bünyesindeki ‘Barış Projeleri” girişimine bağışlamıştı.

CİHAN
<< Önceki Haber Fethullah Gülen Hocaefendi’ye barış ve sevgi ödülü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER