Hocaefendi’den kendi sorduğu soruya önemli cevap!

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin "Kendine Rağmen Yaşamak" başlıklı en son sohbeti paylaşıldı.

Hocaefendi’den kendi sorduğu soruya önemli cevap!

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 14 dakikalık en son hasbihali Herkul.org internet sitesinde yayınlandı. 

Sitede, en son hasbihal öncesi Hocaefendi'nin konuşup konuşmamakta tereddütlü olduğunun görüldüğü ifade edildi.

Muhterem Hocaefendi'nin, Sohbet etmek, bir şeyler anlatmak içimden gelmiyor?” diyerek seccadeden kalkıp, isteksizce kanepeye oturduğu ifade edildi. 

Hocaefendi'nin sonra etrafı hafifçe süzdüğü ve “Biliyor musunuz, içimde haşyet hissetmediğim için va’z u nasihati yarıda bırakıp kürsüden indiğim olmuştur!.” dediği aktarıldı.

Hemen akabinde bir soru soran Hocaefendi'nin daha sonra da bu soruya cevap sadedinde bazı önemli esasları serdettiği belirtildi.


Sevgili dostlar,

Geçtiğimiz gün her zaman olduğu üzere ikindi namazından sonra muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin sohbetini dinleyecek olma heyecanıyla yerlerimizi aldığımızda kıymetli Hocamızın konuşup konuşmamakta tereddütlü olduğunu gördük.

Muhterem Hocaefendi, “Sohbet etmek, bir şeyler anlatmak içimden gelmiyor?” diyerek seccadeden kalktı, isteksizce kanepeye oturdu. Sonra etrafı hafif süzdü ve “Biliyor musunuz, içimde haşyet hissetmediğim için va’z u nasihati yarıda bırakıp kürsüden indiğim olmuştur!.” dedi. Akabinde bir soru sordu:

“Sizce hangisi doğru; insanın içinden gelmese de sırf vazife olduğu için konuşması mı; yoksa, gönlümün sesi olmuyor diye susması mı? İsterseniz bu soruyu yapageldiğiniz her işle alakalı olarak tekrar edebilirsiniz!..”

Daha sonra aziz Hocamız bu soruya cevap sadedinde bazı önemli esasları serdetti. İşte bu 14:12 dakikalık nağmede Hocaefendi’nin cevabını dinleyeceksiniz.

Dualarınıza vesile olması istirhamıyla..

---------------------------------------------------------------------------

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin marifetullah, muhabbetullah ve iman aşkıyla yoğrulan sohbetlerinden en dikkat çekici kesitler ve güncel değerlendirmeler, Herkül Nağme programıyla ekrana geliyor. 

İslam’a, imana, hayata ve çağımıza dair önemli tespitlerin ve işaretlerin yer aldığı Herkül Nağme ile her gün  yeni bir ufuk sunuluyor. 

Herkül Nağme, her gün 10:45 ve 16:15’de Mehtap TV’de...

<< Önceki Haber Hocaefendi’den kendi sorduğu soruya önemli cevap! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER