Mehmet Görmez: Müslüman'a yakışmıyor

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İslam ülkelerinin dini günlerde takvim birliği sağlayamamasından yakındı

Mehmet Görmez: Müslüman'a yakışmıyor

Ramazan ayı ve dini bayramların başlangıç tarihleriyle ilgili İslam ülkelerindeki farklılığa son vermek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Uluslararası Ruy'et-i Hilal Konferansı" Hazırlık Toplantısı İstanbul'da başladı.

İslam dünyasından önemli isimlerin katıldığı toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Uzay çağında hesapla amel etmeye karşı çıkmak, yeryüzünde ilk rasathaneyi kuran Müslüman âlimlerin nesillerine yakışmaz. İslam ümmetinin paramparça olduğu bir zamanda bayram sevincinde dahi birleşememek ve bunu bir ayrılık konusu haline getirmek Ümmet-i Muhammed'e yakışmamaktadır. Meselenin asıl sıkıntılı tarafı ise, İslam ülkelerinde yaşanan bu tartışma ve ihtilafın, aynı medeniyetin bir parçası olarak yaşamış pek çok ülkede bulunan Müslümanlar arasında sözgelimi Balkanlarda, Kafkaslarda, Rusya coğrafyasında, Orta Asya Türk cumhuriyetlerinde toplum içinde bir fitne ve fesada yol açmış olmasıdır" dedi.

İstanbul Dedeman Otel'de başlayan ve iki gün sürecek olan "Uluslararası Ruy'et-i Hilal Konferansı" Hazırlık Toplantısı'nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ru'yet-i Hilal konusunda daha önce de pek çok ilmi toplantının düzenlendiğini, bir çok ilim adamının bu toplantılarda bildiriler sunduğunu, sonucunda önemli kararlar alındığını; ancak bütün bunlara rağmen bu sorunun nihai bir çözüme kavuşturulamadığını söyledi.

CİHAN

<< Önceki Haber Mehmet Görmez: Müslüman'a yakışmıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER