“Mersin Kültür Yurdu” oluyor

Kaynak Kültür Yayın Grubu ve Mersin Kültürlerarası Diyalog Merkezi (MEKADİM) işbirliği ile hazırlanan ‘Mersin Kültür Günleri’, bugün ve yarın Mersin Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştiriliyor.

“Mersin Kültür Yurdu” oluyor

Sıra dışı bir hafta sonu programı yapmak isteyen Mersinliler için iyi ve seçkin bir alternatif olan ‘Kültür Günleri’nde iki gün boyunca birbirinden değerli yazar ve sanatçı, kendi alanıyla ilgili sunum ve gösteriler yapacak. 

Ana faaliyet alanı olan yayıncılığın haricinde sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem veren Kaynak Kültür Yayın Grubu, artık bir marka haline gelen ‘Kültür Günleri’ organizasyonlarına bir yenisini daha ekliyor. Güneyin incisi Mersin’de gerçekleştirilecek bu yeni programda Kaynak Grubuna, Mersin Kültürlerarası Diyalog Merkezi (MEKADİM) refakat edecek. Kentin en büyük mekânlarından biri olan Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek ve iki gün sürecek programda konferanslar, sergiler, kermes, konser, kukla gösterisi ve okur-yazar buluşmaları gibi heyecan verici etkinlikler yer alıyor. Ayrıca Kaynak Kültür Yayın Grubu bünyesindeki yayınevlerinden çıkan son ve güncel kitaplar, okuyucusuyla buluşmak için fuaye alanında kurulacak stantlarda olacak. 

Mersin Kültür Günleri’nin açılışında Gazeteci Yazar Ali Demirel, ‘İffet Ya Hû’ başlıklı bir konuşma yapacak. İffet sözcüğünün hem kadına hem de erkeğe bakan yönlerini güncel örneklerle anlatacak olan Demirel, konuşmasının akabinde aynı adlı kitabını okurları için imzalayacak. Günün ikinci konferansında,Yazar Ömer Sait Gönüllü, Sızıntı Dergisi’nin yayıncılık serüvenini ‘Dünden Bugüne Sızıntı’ adlı sunumuyla izleyicilere aktaracak. ‘Kuklaların Dansı’ performansıylatiyatro sanatçısı Hakan Arısoy’un,Kültür Günleri’ne ayrı bir tat katması bekleniyor. İlk günün kapanış konferansını Dr. Reşit Haylamaz veriyor. ‘Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem’ konulu konferansta Haylamaz, Efendimiz sallallahu aleyhi vesellemin hayatında bugünün bütün problemlerinin çözümünü bulabileceğimizi, bunun için de O’nu (S.A.V.) çok iyi tanımamız gerektiğini örnekleriyle birlikte anlatacak. 

Kültür Günleri’nin ikinci ve son gününde sırasıyla Seyit Nur Fethi Erkal, ‘Risale-i Nuru Okuma ve Anlama’, Şemsinur Özdemir ‘Hoca Anne’, Doç. Dr. Mahmut Akpınar da ‘Dün İrtica Bugün Paralel’ başlıklı konferanslar verecek. Grup Terennüm’ün ‘İçimizden Türküler’ konserindeyse içimizden geçen nağmelerin birbiri ardına seslendirilişine tanıklık edeceğiz. 

Konferanslardan arda kalan zamanlarda Kermes ve Fuaye alanında hoşça vakit geçirecek misafirlerin görmezden gelemeyeceği sergiler de var: Ressam Yazdani’nin Mekke-Medine portreleri, Osmanlı zamanından yine Mekke-Medine fotoğrafları, ‘Gençliğe Kurulan Tuzaklar’ başlıklı karikatürler, ‘Gönülden Yansımalar’ resimleri, Mukaddes Emanetler ve Kur’an-ı Kerim Hatları.

Hülasa Mersinlileri keyifli ve dolu dolu bir hafta sonu bekliyor. Mersin, iki günlüğüne de olsa kültür yurdu oluyor.

<< Önceki Haber “Mersin Kültür Yurdu” oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER