Yağmur Dergisi 6. Hikaye Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Günümüzde hikâyenin önemi kendini yalnızca edebiyatta göstermiyor.

Yağmur Dergisi 6. Hikaye Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

İnsanlar, dinleyecekleri bir müzik eserinde, izleyecekleri bir sergide ya da sinema filminde de hikâyenin peşine düşüyor. Bu yüzden senaryo yarışmaları düzenleniyor ve çoğu zaman birinciliği hak edecek bir senaryoya, hikâyeye rastlanmadığı için o ödülün verilemediği oluyor. Bu anlamda, hikâyenin yaşaması ve değerlenmesine Dil Kültür ve Edebiyat Dergisi Yağmur önemli bir katkı sunuyor. “Yeni yazarlar ortaya çıkarmak, genç kalemleri teşvik etmek ve yayın dünyasına yeni bir heyecan getirmek” maksadıyla yola çıkan dergi, bu yıl 6. kez hikâye yarışması düzenledi. İstanbul’un tarihi semti Kuzguncuk’ta, martı seslerinin eşlik ettiği bir törenle ödüller sahiplerini buldu. Ödül töreninde Osman Alagöz, Şemsettin Yapar, Zekeriyya Kantaş, Yılmaz Yılmaz, Ali Şanverdi’den oluşan jürinin değerlendirmesiyle dereceye giren her eserden birer paragraf dinleyicilerle paylaşıldı. 28 Şubat atmosferinde geçen ‘Kanatlı Risaleler’ adlı hikâyesiyle Ahmet Özel birinci olurken, ‘Gümrük Kapısında Çökelek Yiyen Adam’ öyküsü ile Alim Akça ikinciliğe, ‘Kuyudan Kumbara’ ile Mehtap Alan üçüncülüğe layık görüldü. 
‘Hâlâ İnsanım’ hikâyesiyle Bulut Uçar, ‘Kelebek Hayatlara Dokunabilmek’ ile İlknur Işık ve ‘Kelimeler’ eseriyle Mürsel Aktaş mansiyon ile ödüllendirildi. 

BAŞARININ ÜÇ ŞARTI...

‘Kuyudan Kumbara’, Mehtap Alan’a bu yılın üçüncülük ödülünü kazandırdı. Alan, ödül konuşmasında kısaca kendi hikâyesini anlattı: “1995 yılında bir şiir kitabım çıkmıştı. Sonra evlendirildim ve 19 yıl susmak zorunda kaldım. O suskunluğun bana eksi olarak döneceğini düşünürken, Allah, benim bir şeylerin birikimini yapmamı istemiş. İmza gününe gittiğim okullarda bana çocuklar başarının sırrını soruyor. Bence başarı üç şeye bağlı; Allah’a teslimiyet, şartsız seven insanlardan dua almak ve çok terlemek.” 

İkincilik ödülü ‘Gümrük Kapısında Çökelek Yiyen Adam’ öyküsü ile Alim Akça’nın oldu. Daha önce birçok yarışmaya katıldığını ancak hiçbir derece kazanamadığını söyleyen Akça, “Birincisi önceden belli olmayan yarışmalar da varmış!” diyerek, jüri üyelerine referans kabul etmedikleri için teşekkür etti. ‘Kanatlı Risaleler’ adlı eseriyle birinci seçilen Ahmet Özel ise ödül konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Hikâyem, geçmiş bir zamanın, 28 Şubat sürecinin satır aralarında geçti. Başka bir karanlık havada dillendirildi. Dillendirilmeyen acılarımız yağmur damlasıyla hayat buldu.”

Yeni isimler bizi heyecanlandırıyor

Yağmur Dergisi Editörü Yusuf Gündüz: “Her sene yeni kalemlerle tanışıyoruz. Bir kısmı farklı mecralarda yazmaya devam eden isimler, bir kısmı ise kalemle yeni tanışanlar. Bu bizi heyecanlandırıyor. Yağmur, bu yarışmayı kendi reklamını yapmak için düzenlemiyor. Edebiyat dünyamıza yeni isimler kazandırılabilir mi düşüncesiyle yapıyoruz.”

<< Önceki Haber Yağmur Dergisi 6. Hikaye Yarışmasında ödüller sahiplerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER