'Selam Filmi'ni herkes mutlaka izlemeli'

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Uzun, Selam Filmi'ni izledikten sonra filmle ilgili düşüncelerini paylaştı

'Selam Filmi'ni herkes mutlaka izlemeli'

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Uzun, herkesin Selam filmini izlemesi gerektiğini belirterek, “Çok duygulu anlar yaşadım. O fedakar öğretmenlerimizin güzel Türkçemizi yurt dışında insanlara öğretmek için verdikleri çabalar, çektikleri çileler, yüreğimizi parçaladı.” dedi.

Yurt dışındaki Türk okullarında görev alan çilekeş öğretmenlerin hikayesini anlatan 'Selam' filminin galası, Mersin’in Tarsus ilçesinde yapıldı. Asya, Afrika ve Avrupa’da çekimleri gerçekleşen filme Tarsuslular büyük ilgi gösterdi.


Galaya; AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, AK Parti İlçe Başkanı Hakkı Meniz, Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba, Tarsus İlçe TEDAŞ Müdürü Mehmet Turgay Can, Koza Eğitim Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü Mahir Altunbay, Tarsus ilçe milli eğitim şube müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda ve dernek başkanlarının yanı sıra kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, 11 bin biletin rezerve edildiği Selam filminin galası öncesi yaptığı değerlendirmede, filmin tanıtımında bir cümlenin çok dikkatini çektiğini belirterek, “Heybelerinde fedakarlık ve iyilik, dillerinde gülen bir selam vardı diyor. 25 yıl önce Türkiye’den, Anadolu insanının dünyanın değişik ülkelerinde Türk okulları açan, oralarda fedakarca hizmet eden gönül elçilerimiz, kardeşlerimiz, gittikleri ülkeyi, oradaki insanları dili, dini, ırkı ne olursa olsun kardeşleri bilen öğretmenlerimizin yaşamış olduğu anılarını, hayatlarından bir hikaye izleyeceğiz. İnşallah hasılat rekorları kıracağız.” diye konuştu.
<< Önceki Haber 'Selam Filmi'ni herkes mutlaka izlemeli' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER