Kur'an kursundaki yangında ölen 6 çocuğun kimliğini adli tıp belirleyecek


Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki yatılı Kur'an kursunda çıkan yangında ölen 6 öğrencinin kimliğini adli tıp belirleyecek. Hayatını kaybeden öğrencilerin otopsisinde savcı, DNA analizi istedi. Bunun üzerine çocuklar ve ailelerden alınan örnekler Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Kulp ilçesine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Karaağaç köyündeki yatılı Kur'an kursu binasında gece yarısı yangın çıkmıştı. Burada eğitim gören öğrencilerden yaşları 15 ile 16 arasında değişen Serhat Sancar, Suat Çankaya, Şahin Kahraman, Mehmet Bingöl, Sabahattin Altın ve Muhammed Bayka hayatını kaybetti, 6 öğrencisi ise yaralandı. Yaralı öğrencilerin tedavileri devam ediyor.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken yanarak ölen öğrencilerin kimlikleri yapılan ilk otopside belirlenemedi. Bunun üzerine savcılık, 6 öğrencinin cesedi ile ailelerinden numuneler alıp Malatya Adli Kurumu'na gönderdi. Malatya'dan gelecek DNA analizinden sonra çocukların cenazeleri ailelerine teslim edileceği öğrenildi.

Bu arada yapılan incelemede yangına elektrik ısıtıcının ısınan kablosunun neden olduğu iddia edildi. Yangının halılardan başlayarak kursun pvc olan balkonun kapı ve pencerelerine sıçradığı tahmin ediliyor. Öğrencilerin pvc kapının yanında bir arada öldükleri ve dışarıya çıkamadıkları belirtildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Kur'an kursundaki yangında ölen 6 çocuğun kimliğini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER