'Kur oynamaları tarım maliyetlerini arttırıyor'


Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, kurun tarım maliyetlerinde belirleyici olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Tarımda yararlandığımız tohum ve gübre gibi ürünlerin bir bölümü ithal. Yani kurda oynamalar maliyetleri arttırıyor." dedi.

Erdoğan, yağışların hububat üretimini de arttırdığına işaret etti. Buna bağlı olarak fiyatların makul miktarlara geldiğini anlatan Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

"Buğdayda 22 milyon tonu aşan bir üretim tahmin ediliyor. Bu, 2014'e göre yüzde 10'u geçen bir üretim artışını ifade ediyor. Hububat ürünlerinin tümünde önemli bir üretim artışı var. Bu nedenlerle fiyatların daha makul olacağı belliydi. Ancak bu rakamlar bunun hep böyle gideceği anlamını taşımıyor. Bu tamamen iklime bağlı bir durum. Halbuki iklimler her sene, aynı ülkede ayrı olabiliyor. Bu bakımdan bu dönem için fiyatlarda makulleşme görüldü."

Hububat üretiminde artışın bakliyat için geçerli olmadığını dile getiren Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı, "Yani bakliyatta ithal gereksinimi devam ediyor." dedi.

"NÜKLEER ANLAŞMA BÖLGEDE TİCARETİMİZİ ARTTIRIR"

İran ile Birleşmiş Milletler'in nükleer anlaşmasına değinen Mehmet Erdoğan, bu durumun Türkiye'nin dış ticaretini arttıracağını kaydetti.

CİHAN
<< Önceki Haber 'Kur oynamaları tarım maliyetlerini arttırıyor' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER