Askerler darp edildi, araçlar, iş makinaları ile traktörler ateşe verildi


Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak Merkez'de yüzleri maskeli 8-10 kişilik bir grubun bir Uzman Çavuş'u özel aracı ile intikal halinde iken durdurarak, darp ettiğini açıkladı. Uzman çavuşun yaralandığı ve aracının yakıldığı vurgulandı. Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup teröristin de Erzurum Karayazı ilçesinde sivil bir firmaya ait, bir iş makinası (Ekskavatör) ve bir kamyona benzin döküp yaktığı, Diyarbakır / Silvan İlçe Merkezinde de kimliği belirlenemeyen kişilerin bir uzman Çavuşa ait otomobili kullanılmaz hale getirdiği belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Önemli Yurtiçi Olaylar/Önemli Sınır Olayları ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

IĞDIR'DA ÇEKİCİYE UZUN NAMLULU SİLAHLAR İLE ATEŞ EDİLDİ

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Iğdır Merkez İlçe Kavaktepe Mahallesi Pamukgeçidi Mevkiinde, bir çekiciye uzun namlulu silahlar ile ateş edildiği belirtilen açıklamada, "Ateş edilmek suretiyle Iğdır-Ağrı/Doğubayazıt kara yolu trafiğe kapatılmıştır. Olaya müdahale eden Jandarma Unsurlarına, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile silahlı saldırıda bulunulmuştur. Terörist ateşlerine unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmiş ve unsurlarımız tarafından açılan karşı ateşler üzerine terörist ateşleri kesilmiştir. Söz konusu silahlı saldırıda, herhangi bir zayiat meydana gelmemiş olup, bir araçta maddi hasar meydana gelmiştir. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır." denildi.

CİZRE'DE İKİ KIŞLAYA EL YAPIMI PATLAYICI ATILDI

Yüzleri maskeli bir grup tarafından, Şırnak / Cizre'de, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı Yardımcılığına ait iki kışlaya el yapımı patlayıcı atıldığı kaydedilen açıklamada, uzun namlulu silahlarla kısa süreli ateş açıldığı, açılan ateşe nöbetçiler tarafından derhal ateşle karşılık verildiği ve açılan karşı ateşlere müteakip anılan grubun ateşlerinin kesildiği vurgulandı. Söz konusu olaylarda herhangi bir zayiat meydana gelmediği, her iki nizamiyede maddi hasar oluştuğu ve olayla ilgili adli tahkikat başlatıldığı ifade edildi.

ŞIRNAK'TA UZMAN ÇAVUŞ DARP EDİLDİ VE ARACI YAKILDI

Yüzleri maskeli 8-10 kişilik bir grup tarafından, Şırnak / Merkez'de, bir Uzman Çavuş özel aracı ile intikal halinde iken durdurulduğu anlatılan açıklamada, "Darp edilmek suretiyle yaralanmış ve aracı yakılmıştır. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır.

ERZURUM'DA EKSKAVATÖR VE KAMYON YAKILDI

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Erzurum / Karayazı İlçesinde sivil bir firmaya ait, bir iş makinası (Ekskavatör) ve bir kamyon benzin dökülmek suretiyle yakılmıştır. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır.

BİTLİS'TE BİR TERÖRİST TESLİM OLDU

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist, Bitlis / Merkez'de, İl Jandarma Komutanlığı unsurlarına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır.

SİLVAN'DA ÜÇ ADET TRAKTÖR YÜKÜYLE YAKILDI

Kimliği meçhul kişi veya kişiler tarafından, Diyarbakır / Silvan İlçe Merkezinde, molotof kokteyli atılmak suretiyle, bir çekici ve dorsesinde yüklü bulunan üç adet traktör yakılmış, bir Uzman Çavuşa ait bir otomobil kullanılmaz hale getirilmiştir. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

HAKKARİ'DE 1200 METRE KAÇAK AKARYAKIT BORU HATTI ELE GEÇİRİLDİ

Kara Kuvvetleri 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı (Hakkâri) Unsurları tarafından, icra edilen gözetleme faaliyeti esnasında, Hakkâri / Şemdinli Ortaklar Köyü yakın civarında, kaçakçılık faaliyetleri ile ilgili oldukları değerlendirilen şüpheli görüntüleri tespit edildiği hatırtılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Tespit edilen bu durum üzerine, Ortaklar Jandarma Karakol Komutanlığı ve Hudut Unsurları tarafından bölgede yapılan aramalarda, akaryakıt kaçakçılığında kullanılan 1200 metre boru hattı ele geçirilmiştir. Ele geçirilen 1200 metre boru hattı Şemdinli Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla yerinde imha edilmiştir." CİHAN
<< Önceki Haber Askerler darp edildi, araçlar, iş makinaları ile traktörler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER