Kurban Bayramı'nda alınan kiloları verebilirsiniz


Bayramda beslenmeye dikkat edilmemesi durumunda ortalama 2-3 kilo alındığına dikkat çeken uzmanlar, fiziksel aktiviteleri artırmak ve kırmızı etten biraz uzak durarak bu fazla kiloların verilebileceğini söyledi.

Diyetisyen Emre Uzun, bayram sırasında alına fazla kiloların verilmesi hakkında önerilerde bulundu. Fazla kilolarla mücadelede kahvaltının asla ihmal edilmemesi gerektiğini dikkat çeken diyetisyen Uzun, kahvaltıda bir kase yoğurdun içine karıştırdığınız 4 yemek kaşığı yulafın kan şekerini düzenlemeye yardımcı olduğunu belirti.

Uzun, yulafın vitamin mineral ve antioksidanlar açısından zengin bir besin olmasından bayramda mangalda tüketilen etin toksik etkilerine karşı vücudu koruduğunu ve serbest radikallerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olduğunu kaydetti.

Fazla kilolardan kurtulmak için kırmızı etten kısa bir süreliğine uzak durulması gerektiğine dikkat çeken Uzun, "Bayram sonrası mangalda pişen kırmızı etin toksik etkilerinden kurtulmak için bir süre kırmızı etten uzak bir detoks uygulamamız gerekiyor. Detoksun amacı zararlı bileşikleri vücuttan atmak olsa da uyguladığınızda küçük miktarda kilo kaybı da görebilirsiniz. Et tüketilecekse kırmızı et yerine ızgarada pişmiş bir balık veya haşlama yöntemi ile pişirilmiş tavuk göğsü tercih edilebilir. Balık, içinde bulundurduğu omega-3 sayesinde vücudumuzdan toksik maddeleri atmamıza katkıda bulunurken, tavuk içerdiği antioksidan selenyum minerali sayesinde vücudu zararlı maddelerden temizlemeye yardımcı olur." değerlendirmesinde bulundu.

Fiziksel aktiviteyi arttırma tavsiyesinde de bulunan diyetisyen Uzun, bayramda alınan kiloları kaybetmek için spora bir an önce başlanmasını önerdi. Uzun, "Günlük yapacağımız en az 1 saatlik yüksek tempolu yürüyüşler yağ yakımını başlatırken, toksinlerden de kurtulmamızı sağlar." ifadesini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Kurban Bayramı'nda alınan kiloları verebilirsiniz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER