Kurbanda satıcılar da, alıcılar da fiyatlardan memnun değil

Kurbanda satıcılar da, alıcılar da fiyatlardan memnun değil

Kurbanlıklar pazara indi ancak satıcılar da, alıcılar da fiyatlardan memnun değil. Satıcılar, müşterilerin pazarlıkta çok zorladığını ifade ederken, vatandaşlar da fiyatların yükseklikten şikayetçi.

Hayvan satıcılarından Ali Dalgıç, "Pazara 15 tane büyükbaş hayvan getirdik. 10 tanesini sattık. Hayvanlarımız bu yörenin malıdır. Kara mal dediğimiz, doğal otla beslenen hayvanlar. Tabi vatandaş hayvanın yerli olmasına bakmıyor, fiyata bakıyor. Fiyatlara gelince; etin kilosu 33 TL ile 35 TL arasında değişerek satış yapıyoruz. Fiyatlar değişken olabilir. Çünkü herkes fındıkta olduğu için kurban bakmaya bir anda indi. Müşteriler fiyatı yüksek görüyorlar. Gelip soruyorlar, ondan sonra dolaşıyorlar." şeklinde konuştu.

"SATICI OLARAK FİYATLARIN PAHALI OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM"

Hayvan satıcısı Emre Diremsiz de pazara 11 hayvan getirdiğini anlatarak şöyle konuştu: "Bugün 4 tane sattık 7 tane kaldı. Bir iki güne onların da satılacağını umuyoruz. Buraya Fatsa'dan geldik. Hayvanlarımız da Fatsa bölgesinin hayvanlarıdır. Müşteriler etin pahalı olmasından dolayı fiyatları yüksek görüyor. Kurban vacip bir ibadet olduğu için müşteriler fiyatı çok sorguluyor. Herkesten fiyat öğrenip gözüne kestirdiği hayvanı almak için yine geliyor. Ama fiyatın yüksekliğinden de dert yanıyor. Sonuçta bizler de bu hayvanları alırken pahalı alıyoruz. Aldığımız fiyatın da altında veremeyiz. Ama satıcı olarak fiyatların gerçekten de pahalı olduğunu söyleyebilirim." dedi.

"600 TL İLE 1200 TL'YE KADAR KURBANLIK VAR"

Küçükbaş hayvan satışı yapan Murat Karakaş ise 100 adet küçükbaş hayvan ile Ünye'nin hayvan pazarına indiğini belirterek, "20 tane falan sattık. Fiyatları etin kilosu 30, canlı kilosunu ise 15 TL diyerek satıyoruz. 600 TL'den başlıyor, 1200 TL'ye kadar kurbanlıklarımız var. Hayvanlarımız bu bölgenin hayvanlarıdır. Müşteriler büyükbaş hayvanda hisseye girmediyse ya da giremediyse küçükbaş hayvan tercih ediyorlar." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Kurbanda satıcılar da, alıcılar da fiyatlardan memnun değil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER