Kuzey Alman Radyo-Televizyonu, Türk gençlerini bekliyor


Merkezi Hamburg'da bulunan Kuzey Alman Radyo Televizyonu (Norddeutscher Rundfunk -NDR) bünyesinde meslek eğitimi vermek için başta Türk gençler olmak üzere farklı kökenlerden gençleri bekliyor. Aynı zamanda Alman birinci kanalı ARD konsorsiyumunun bir üyesi olan NDR Hamburg'un yanı sıra Niedersachsen (Aşağı Saksonya), Mecklenburg-Vorpommern ve Schleswig-Holstein bölgelerinde yerel yayın yapıyor.

NDR'de her geçen yıl daha fazla göçmen kökenlileri meslek eğitimine dolayısı ile bünyelerine katmak istediklerini ifade eden Mesleki Eğitimi ve Mesleki İlerleme Müdürü Gerald Mechnich bünyelerinde redaksiyon, teknik ve ticari alanlarda meslek eğitim imkanları bulunduğunu söyledi. Bünyelerinde Türk ve göçmen gençlerin meslek eğitim yapmasının özellikle onlara ulaşmak ve onları anlamak için önemli olduğuna dikkat çeken Mechnich, "Meslek eğitimi yapanlar özellikle başarılı olanların ileride iş bulma şansı çok daha fazla. Çünkü meslek eğitimi sırasında mesleği hem teorik olarak hem de pratik olarak öğreniyorlar. Yapılması gereken sadece mesleğin içinde öğrenmeye devam edilmeli, yetenek ve ilgi gösterilerek mesleki hayat adeta yaşanmalı." dedi.

STAJ İÇİN 1,5 YIL ÖNCEDEN MÜRACAAT YAPILMALI

Gelecek yıl meslek eğitimine başlamak isteyenlerin 31 Ekim tarihine kadar müraacat etmeleri gerektiğini hatırlatan Mechnich, "Nasıl ki mesleki eğitimi yüksek öğrenimin temelinde çok önemli rol oyunuyor. Aynı şekilde meslek eğitimine giden yolda da staj (praktikum) çok büyük rol oynuyor. Örneğin NDR gibi büyük işyerlerinde staj için bekleme süresi ortalama 1,5 yıl. Bir öğrenci üç hafta ya da bir ay önce müraAcat etse o yıl için staj yapma şansı yok. Onun için ben okullara, öğretmenlere hem de ailelere çağrı yapıyorum. Hangi okul olursa olsun hangi sınıfta staj yapıldığı belli. Öğretmeleri öğrencileri daha 1,5 yıl önceden istedikleri meslek üzerine staj yapabilecekleri bir işyerine yönlendirebilir. Ebeveynlerde öğretmenlerle konuşarak aynı şekilde müracaat edebilirler. Bu sayede hem istenilen alanda staj yapma imkanı sağlanır, hem o gencin mesleği isteyip istemediği ortaya çıkar, hem de boşuna zaman kaybetmenin önüne geçilmiş olur." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Kuzey Alman Radyo-Televizyonu, Türk gençlerini bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER