Laricani:İran ve Türkiye, bölgede güvenliğin sağlanması için işbirliği yapabilir


İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin, TBMM Başkanlığı'na seçilen İsmail Kahraman'ı arayarak tebrik ettiği belirtildi.

Resmi haber ajansı IRNA'ya göre Ali Laricani, Tahran ve Ankara'nın işbirliği ve istişarelerle bölgeye huzurun ve güvenliğin geri gelmesine katkı sağlamada önemli rol oynayabileceklerini belirtti. Laricani Türk mevkidaşının meclis başkanlığına seçilmesini tebrik ederek "İran ve Türkiye ilişkileri son yıllarda hem siyasi, ekonomi ve parlamento alanında hem de bölgesel işbirliği alanında yakındı." dedi.

Türk mevkidaşına başarı dileklerinde bulunan Laricani, Kahraman'ı İran'a davet etti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman da telefon görüşmesinde Laricani'nin güzel dileklerine teşekkür ederek "Zengin uygarlığa sahip olan ve büyük bir ülke olan İslam cumhuriyeti, iki ülkenin dostane ilişkilerinin geliştirilmesinde ayrıca bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunmada etkili bir role sahiptir." dedi.

İki ülkenin dinî ve kültürel ortak yanlarına işaret eden Kahraman "İran ve Türkiye iki Müslüman ve komşu ülke olarak bölge ve İslam dünyasının sorunlarını çözmek için birbirine yardımcı olabilirler." ifadelerini kullandı.

İki ülke meclislerinin rolü ve konumu üzerinde duran Kahraman, "İran ve Türkiye arasında parlamento işbirliğinin geliştirilmesi, farklı alanlarda iki ülke ilişki düzeyinin artmasında özel bir öneme sahip." dedi CİHAN
<< Önceki Haber Laricani:İran ve Türkiye, bölgede güvenliğin sağlanması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER