Levent Gök, Çankaya ilçesinin sorunlarını TBMM'ye taşıdı


Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ankara'nın en merkezi ilçesi Çankaya'nın mahalle sorunlarının çözümü için İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanmasını istediği yazılı soru önergelerini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Levent Gök, "Çankaya Aşağı Dikmen Mahallesinde özellikle 578 numaraları caddenin asfaltı ağır nakliye araçları tarafından tahrip olmuş durumdadır. Vaktinde müdahale edilmemiş olması nedeniyle caddenin kullanılması sıkıntılı olup tehlike oluşturmaktadır." diyerek bu bağlamda, şu soruları yöneltti:

AŞAĞI DİKMEN

"Caddenin güvenli kullanılabilmesi için gerekli asfaltlama çalışmasının en kısa sürede yapılabilmesi için bir talimat verecek misiniz?

AŞAĞI İMRAHOR

Çankaya ilçesi Aşağı İmrahor mahallesinde mahalleli tarafından finanse edilecek Köy Konağı için arsa tahsisi talebinin karşılanması için ilgililere bir talimat vermeyi düşünüyor musunuz?

İmar çalışmalarının yapılmayışı nedeniyle köy içi yollar düzensiz olduğu gibi 4 yıl önce genişletilmiş yollar kaldırımsız kullanılmakta, can güvenliği tehlikesi yoğunlukla yaşanmakta olduğundan caddelerin ve mahalleyi Eymir Gölü'ne bağlayan yolun asfaltlanması işinin acilen programa alınmasını düşünüyor musunuz?

AKARLAR

Çankaya Akarlar mahallesinin Köy Konağı talebi ne zaman karşılanacaktır?

Kumlanmadığı için çamura batmadan kullanılamaz durumdaki bozuk köy içi yolları için ne yapmayı düşünüyorsunuz? Asfalt planlamanız var mıdır? O zamana kadar yolların asfaltlanması için bir talimat vermeyi düşünüyor musunuz?

Köy kanalizasyon şebekesi yapımına ne zaman başlanacaktır?

Sık sık yaşanan elektrik arızalarının önüne geçmek için Ağaç direkli olan Köy elektrik iletim hattının demir direkli olarak tesis edilmesi için bir talimat verecek misiniz?

AHLATLIBEL

Çankaya Ahlatlıbel mahallesinde yollarda yapılan kazılar nedeniyle caddelerin bozulmuş asfaltı için bir program yapılmış mıdır? Asfaltlama çalışması ne zaman başlatılacaktır?

Mahallede içme suyu kullanımında düşük basınç nedeniyle yaşanılan sıkıntılar ne zaman giderilecektir?"

CİHAN
<< Önceki Haber Levent Gök, Çankaya ilçesinin sorunlarını TBMM'ye taşıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER