Liberal liderden AB'ye 'Suriye'de uçuşa yasak bölgeyi acilen destekle' çağrısı


AP Liberal Grup Başkanı Guy Verhofstadt, Avrupa Birliği'ne Suriye'de uçuşa yasak bölge fikrini acilen desteklemesi çağrısında bulundu.

Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Verhofstadt, "AB Suriye'de uçuşa yasak bölgenin derhal kurulmasını desteklemelidir." ifadelerini kullandı. Bazılarının uçuşa yasak bölge için BM Güvenlik Konseyi'nin kararının olması gerektiğini savunduğunu da hatırlatan Guy Verhofstadt "Suriye'de vatandaşları bombalamak için BMGK'nın kararına ihtiyacınız yok. Ancak onları korumak için mi ihtiyacınız var? Halkı korumak bizim görevimiz." ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosu'na mülteci krizindeki süreçle ilgili bilgi veren Donald Tusk'un konuşmasına da tepki gösteren Guy Verhofstadt, Avrupa Konseyi'nin Suriye'deki krizi çözmek için hiçbir siyasi irade gösteremediğini öne sürdü. AP Liberal Grup Başkanı Guy Verhofstadt, Avrupa'yı bir an önce Suriye'de yaşanan kriz için harekete geçmeye çağırdı. "Konsey'in harekete geçmesi için Suriye'de ne kadar daha ölüm olması gerekir?" sorusunu yöneltti.

AP Liberal Grup Başkanı, Suriye kriziyle ilgili 4 acil önlem planının da bir an önce devreye sokulmasını istedi. Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu'nun Konsey'in önerdiği iltica ve göç hakları ile ilgili öneriler üzerinde birlikte çalışması gerektiğini söyledi. Suriye'deki çatışmayı sona erdirmek için bir Avrupa inisiyatifi oluşturulması adına Donald Tusk, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB temsilcilerini görüşmeye çağırdı. Görüşmelerde IŞİD'i ortadan kaldırmak ve Beşşar Esed'den kurtulmak için ortak tutum belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Kamplarda kalan mültecilere yardım etmek için Avrupa ülkelerine konferans çağrısı yapan Verhofstadt, "AB Suriye'de uçuşa yasak bölgenin derhal kurulmasını desteklemelidir." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Suriye'ye yönelik gerçekleştirdiği hava bombardımanını eleştiren
Guy Verhofstadt, Rusya'nın Suriye'de sivilleri ve Özgür Suriye Ordusu'nu bombaladığını iddia etti. Verhofstadt, bunun sonucuna yine Avrupa'nın katlanmak durumunda kalacağını vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber Liberal liderden AB'ye 'Suriye'de uçuşa yasak bölgeyi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER