Lübnan'daki mültecilerin yüzde 90'ı borç batağında


Birleşmiş Milletler'in yaptığı araştırmaya göre Lübnan'daki Suriyeli mültecilerin yüzde 90'ına yakını borç batağında. Suriyeli ailelerin her ay ortalama 842 dolar borçlandığı belirtildi.

Suriyeli mülteci Fuad, kira için 750, diğer masraflar için de ayda 300 dolar borç aldığını belirterek, elektrik faturalarını ödeyemediği için şimdi yine borç para bulmaya çalışacağını söyledi. Fuad, "Dün ev sahibimiz borçlu kiracıların listesini göndermiş. Ödeme yapmak zorunda olduğumuzu söylüyor. Utanç içindeyim, borcumu ödemek istiyorum. Para istemediği zamanlarda bile 'hâla işsiz misin' diye soruyor." şeklinde konuştu.

Lübnan'a gelmeden önce otomobilini ve bazı mülklerini Suriye'de sattığını ve şimdiye kadar o birikimlerle geçindiğini ifade eden Fuad, "Şimdi tamamını tükettim. Çocuklarımın durumu kalbimi burkuyor. Bugüne kadar ne istedilerse almıştı. Şimdi canları muz ya da elma istiyor ama onlara istedikleri yiyecekleri bile alamıyorum." dedi.

BM Mülteciler Yükse Komiserliği Sözcüsü Dânâ Süleyman, mültecilerin arkadaşlarına, akrabalarına, ev sahiplerine, bakkallara olan borçlarının giderek kabardığına dikkat çekti. Mültecilere uluslararası yardımların giderek azaldığını belirten Süleyman, göçmenlerin artık ülkede yasal olarak çalışmasına izin verilmediğini de ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Lübnan'daki mültecilerin yüzde 90'ı borç batağında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER