Lütfullah Kayalar: İnsanlar, üzerlerinde kurulmak istenen baskıya isyan ediyor

Lütfullah Kayalar: İnsanlar, üzerlerinde kurulmak istenen baskıya isyan ediyor

Yozgat'ta bağımsız milletvekili adayı Tarım, Orman, Köyişleri ve Maliye eski Bakanı Lütfullah Kayalar, 1 Kasım sonrasında Türkiye'de yeni bir siyasi oluşumun gündeme geleceğini belirterek, "İnsanlar, üzerlerinde kurulmak istenen baskıya isyan ediyor." dedi.

Bağımsız milletvekili adayı Kayalar, Sarıkaya ilçesinde düzenlenen mitinge katılmadan önce ilçe girişindeki Küçük Sanayi Sitesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu. Ardından seçim otobüsü ile ilçe merkezinde tur atarak, halkı selamlayan Kayalar, miting alanına girişinde seçmenlerin yoğun ilgisi ve 'Başbakan Kayalar' sloganlarıyla karşılandı. Kayalar, burada halka hitaben yaptığı konuşmada, halkın baskılardan bıktığına ve isyan ettiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti: "Hizmetin dalında insanımıza karşı olan sevgimizin ve altını çizerek söylüyorum; saygımızın dışında Yozgat'ta herhangi bir siyasi davranışım olmamıştır. Bunu niye söyledim çünkü biz çıktığımız hizmet yolunda Yozgatlımızı birbirinden ayırmadık. Yozgatlımızı hangi 'siyasi partiye oy verdin, hangisine oy vermedin' diye hiçbir zaman tasnif etmedik. İki kamyon taş gönderip gerisini seçimde bize oy verirseniz size göndeririz şeklindeki bir zilletin, acizliğin, küçüklüğün içine bu kardeşiniz hiç düşmedi."

DEVLETİN HER TÜRLÜ BASKISINI KULLANIRIM DİYEN KORKAKLARDAN OLMADIK

Vatandaşlara devletin gücünü kullanarak baskı korku oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Kayalar, şöyle konuştu: "Benim siyasetimin ana teması sevgi ve saygı oldu dedim. Bugünkü gibi tehdit korku Sarıkaya'nın Yozgat'ın üzerine karabulut çökmüş gibi şunu yaparsan şununla toka edersen, şununla selamlaşırsan seninle ilgili her türlü devletin baskısını kullanırım diyen korkaklardan olmadık.Çünkü baskı ve tehdit kuralların tamamı en büyük korkaktır. Bu meydanlar korkunun meydanı değildir. Bu meydanlar, bu balkonlar bu sokaklar bu arkadaki caddeler hürriyetin özgürlüğün dik olmanın, kazancıyla yaşamanın ve korkmadan yaşamanın meydanları ve sokakları olmalıdır. Onun için şundan çekinirim, şundan korkarım yok böyle bir şey. Ben politika yaptım, insanımı sevdim, insanımı saydım. Bugün bir seçim yapılıyor."

LÜTFULLAH KAYALAR'IN RESİMLERİ İLE UĞRAŞMAYA BAŞLAMIŞLAR

"Lütfullah Kayalar'ın kendinden ayakları titreyenler, Lütfullah Kayalar'ın resimleri ile uğraşmaya başlamışlar." diyen Kayalar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siz Yozgat'ta Sarıkaya'da başka yerde resimle uğraşsanız ne olur, uğraşmasanız ne olur. Lütfullah Kayalar, halkın gönlünde burada. Gönlü silebilir misiniz? Resim nedir, resim surettir. Yozgat'ta indirmişler ya ben Yozgat değil ben bir Türkiye yoluna çıktım. Şu meydanda konuşan insan bakanlıkları yapan insan, 5 dönem milletvekilliği yapan insan düşünebiliyormusunuz ki sadece bir milletvekilliği peşine koşacak. Evet, Yozgat bizim vatanımız, Yozgat bizim toprağımız. Biz Yozgat'ın her işiyle milletvekili olarak ilgilenmek durumundayız. Ama şimdi Türkiye'de gümbür, gümbür, dalga, dalga bir yeni oluşum geliyor. Çünkü insanımız, milletimiz, Türkiye'nin dört bir yanında artık üzerindeki baskıya isyan ediyor. Korkuya isyan ediyor. Mülki amirlerin, mülki devlet memurlarının üzerindeki baskısına yeter artık deyip yaka silkiyor bütün Türkiye yaka silkiyor. Eğer Allah kısmet eder, Yozgat'tan çıktığımız bu yolda Yozgat'ın şerefli bağımsız milletvekili olarak mecliste yer aldığımız takdirde bilin ki, Türkiye'deki bu dalganın, Türkiye'deki bu yeni oluşumun, Türkiye'deki bu yeni siyasi partinin başındaki kişi Yozgatlı olacaktır. Bunu buradan söylemek istiyoruz. Eğer halkın iradesi ile taban gümbür gümbür Yozgat'ın bağımsız temsilcisi milletvekili olduğum zaman sizin burada verdiğiniz desteği benim elimden Türkiye'de alacak olan anasının karnından daha doğmadı."

Kayalar, konuşmasının ardından Sarıkaya ilçesinde esnaf ziyaretlerine devam etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Lütfullah Kayalar: İnsanlar, üzerlerinde kurulmak istenen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER