Maceracı'yı bu akşam sakın kaçırmayın!

Anadolu’nun her karışını sevenler ekran başına...

Maceracı'yı bu akşam sakın kaçırmayın!

Maceracı’nın Balıkesir yolculuğu ismi gibi sıcacık Güneşli Köyü’nde başlıyor. Çöp şişten pirzolaya, Osmanlı sucuğundan tavuğa her damağa hitap edecek lezzetli mi lezzetli bir tarif Maceracı’nın aklına kazınıyor. İsmine yakışır güzellikteki Osmanlı Tepsi Kebabı bir değil birden çok kişiyi aynı anda mutlu ediyor.

Doğal bir atmosferde, 17 yaşındaki gencecik bir usta bir dakika içinde kuzuyu parçalarına ayırıyor. Ön kol ve incikle yapılan, akılları başlardan alan fırında kuzu kebabı ile ustalar Maceracı’yı şaşırtmaya devam ediyor. 5 farklı pilavla servis edilen kuzu kebabı, et severleri mest ediyor.

Gönen’in dillere destan güzellikteki etleri bu kez muhteşem iki tarifle ekrana geliyor. Pöç kebabı ve Özel kuzu kaburga ile belki de daha önce hiç tatmadığınız iki lezzet gün ışığına çıkıyor. 

Maceracı Gönen’in meşhur baldı pirincinin peşine düşüyor. Soluğu tarlalarda görkemli halleriyle herkesi etkileyen biçerdöverlerin yanında alıyor. Biçerdöverler hakkında tüm merak ettiklerinizi işi bilenden öğreniyor.

Elbette bu güzel tarlanın kıyısında pirinçle yapılan en özel lezzetlerden biri; Maklube de unutulmuyor. Abilerin ellerinden, köz ateşinde hazırlanan maklube, rengarenk servisiyle ve keyifli sohbetiyle göz alıyor. Hanımlar tarif defterlerine muhteşem bir tat daha ekliyor. 

Siz de Balıkesir’in belki de daha önce hiç görmediğiniz duraklarını, Murat Yeni’nin keyifli sunumuyla ziyaret etmek isterseniz, bu akşam Maceracı’yı sakın kaçırmayın!




<< Önceki Haber Maceracı'yı bu akşam sakın kaçırmayın! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER