'Madalya ve güzel ahlâktan başka bir şey bulamazlar'

'Madalya ve güzel ahlâktan başka bir şey bulamazlar'

İzmir'de Özel Yamanlar Eğitim Kurumları'na yönelik polis baskınına yönelik velilerin tepkileri devam ediyor. Okullarının her zaman arkasında olduklarını belirten veliler, aramalarda madalyadan ve güzel ahlâktan başka bir şey bulunamayacağını söyledi.

Karabağlar Özel Yamanlar İlkokulu ve Ortakolu'na giden veliler, destek vermeye devam etti. Ticaretle uğraşan ve olayı duyduğunda hayretler içerisinde kaldığını söyleyen Abdullah Asutay, "Şoke olduk. Sabah hemen okula geldim. Araştırıyorum, ne için geldiler diye. Terör örgütü diye duydum. Yani benim çoçuğum bu okulda okuyor. Bugüne kadar öğretmenleri, terbiyeli yetiştirmenin gayreti içindeler. Evde 80 yaşında annem var, gözlerinde yaşlar, hüngür hüngür ağlıyor. Burası saygın bir okulumuz, çok şaşırdık." dedi.

Hüseyin Aydemir ise, "Kızım 12 sene burada okuduktan sonra mezun oldu. Diğer kızım burada okuyor. Bu terör örgütü muhabbetini duyunca çok üzüldüm. Burada, verilebilecek her türlü maddi ve manevi değerler konusunda eğitim veriliyor. Öğretmenlerimiz o kadar titiz ki kendi çocuklarına veremedikleri eğitimleri bizim çocuklarımıza veriyor. Buraya geldiğimizde polisleri görünce gerçekten çok üzüldük. Burası marka bir okul, dünyada isminden bahsettiren bir okul. Ülke kaos içindeyden böyle bir şey yapılması çok üzücü. Zamanlarını burada heba etmeleri üzücü, yani herhalde uğraşacakları başka bir iş yok." diye konuştu.

Üç çocuğunun burada eğitim gördüğünü belirten Cengiz Gündüz de, "Tabii ki okullar denetlenmeli. Biz okulumuzdan çok memnunuz. Yamanlar bir marka, bir kalite. Hocalarımız, kendi çocukları gibi ilgileniyor bizim çocuklarımızla. Biz okulumuzdan memnunuz. Biz canımızı buraya emanet etmişiz. Bunlar bizim kazanımlarımız, bunlar değerlerimiz. Bunları daha çok ileri götürmemiz gerekirken böyle şeyler bizi üzüyor. İnşallah bunlar hep geçecek." şeklinde konuştu.

Engin Akdağ, "Bir oğlum, dört yıldır burada. Akrabalarım ve komşularım, çocuğumun ne kadar terbiyeli olduğunu söylüyorlar. Ben de onlara, Yamanlar'da bu terbiyeyi aldığını, öğrendiğini söylüyorum. Zaten farklı bir durum olsa çocuklarımızı emanet etmeyiz. Çok üzüldük." dedi.

Berna Güzelocak, "İki çocuğum burada okuyor. Benim Yamanlar'la tanışmam, eğitim kalitesi yüzünden. Hepsinden Allah razı olsun. Gece oğlum uyandırdı, 'Anne, okulu basmışlar.' diye. Hepimiz çok üzüldük, uyuyamadık. Çocuklarımızın eğitim hakkını almasınlar. Çocuklarımızın eğitimine kamçı vurmasınlar. Ben 10 tane çocuğum olsa Yamanlar'dan başkasına vermem. Burası bir aile gibi. Bana göre hepsi melek buradaki insanların." dedi.

Mehtap Çakal, "Oğlum, dört yıldır bu okulda okuyor. Eğitiminde herhangi bir sorun yaşamadık. Ben oğluma her şey satın alabilirim ama ahlâk satın alamam. Bu okulda ahlâk, her şey var. Eğitim kurumuna yapılan baskın demek, yani hiçbir yere güvenmemek demek. Çocuğumla konuştum, haberlerden gördü, çok üzüldü. Şehit veren ülkeyiz, burada eğitimden başka verilen hiçbir şey yok. Yani gidip şehitlere ağlamamız gerekirken okulumuza ağlıyoruz. Yapılan tek şey eğitim. Okul aile birliği başkanıyım, burada araştırıp bulabilecekleri tek şey madalyadır. Sadece yıpratma politikasıdır bu. Sonuna kadar bu okulun arkasındayım." dedi.

Hem eşinin hem kendinin bu okuldan mezun olduğunu ifade eden Tuğçe Kürkçü ise şunları söyledi: "İki kızım da bu okulda okuyor. Bununla gurur duyuyorum. Buraya kendi evimiz gibi gelebiliyoruz. Eşim 93, ben 97 mezunuyum. Bu okulda bulabilecekleri en küçük bir şey yok. Bu insanların tek derdi edep, bu insanların tek derdi ahlâk, tek derdi eğitim, aile sevgisi. Bunun dışında bir şey bulamazlar. Bu süreç, sıkıntılı bir süreç ama bu okulda madalyalardan başka bir şey bulamazlar." CİHAN
<< Önceki Haber 'Madalya ve güzel ahlâktan başka bir şey bulamazlar' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER