Mahkemenin kararı bazı kesimleri panikletti

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi Hizmet hareketi ile ilgili hazırlanan bir iddianameyi içindeki delilleri yetersiz bulup reddetmasi bazı yandaş basını panikletti.

samanyoluhaber.com

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı Hizmet hareketine yönelik iddianamesi, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. 

Mahkeme oy birliği ile hazırladığı ret gerekçesinde önemli tespitlerde bulundu. Mahkeme , By Lock'u kullanmasının tek başına örgüt üyeliği için yeterli delil olmayacağını, yazışmaların içeriğinin ve kimlerle yazıştığının da tespit edilmesinin gerekli olduğu şeklinde karar verdi. Bu karar bazı yandaş internet sitelerini panikletti. Sosyal Medyadan ve internet sitelerinden çağrılar yapan AKP yanlıları memur öğretmenlere iftiracılık ve şitirafçılık yapmaya zorluyor. 

Mahkemenin kararından sonra hukuki bir delil olmaktan çıkan Bylock kullanıcıları için yalan yanlış bilgileri gündeme sokanlar memur ve öğretmenleri paniğe sevk etmeye çalışıyor. 

 

Görüş aldığımız hukukçular Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının bütün dosyalara emsal niteliği taşıdığını belirtip İtiraf ve iftitanın hiç bir işe yaramayacağı görüşünde birleştiler. 
<< Önceki Haber Mahkemenin kararı bazı kesimleri panikletti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER