Maltepe'deki parklara Osmanlı padişahlarının ismi verilecek


Maltepe'de belediye tarafından yapımı gerçekleştirilen 3 parka 'Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim ve Kayı Boyu Parkı' isimleri verilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, Harita ve Kültür Sanat Komisyonu'nda Maltepe'deki park isimlerine yönelik rapor görüşüldü. Raporda Maltepe'deki muhtelif mahallelerde bulunan 'Başıbüyük Parkı', 'Kiptaş Parkı' ve 'Maltepe Sahil Parkı'nın inşası, bakım ve onarımının Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapıldığı belirtilerek resmi isimleri bulunmayan parklara isim verilmesi talep edildi. İsim olarak da 'Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim ve Kayı Boyu Parkı' isimlerinin uygun görüldüğü belirtildi.

Meclis'te yapılan görüşmelerde Cumhuriyet Halk Partili üyeler çekincelerini dile getirdi. CHP'li üyeler, parklara isim verilirken vatandaşlara sorularak bir tespit yapıldıktan sonra konunun Meclis gündemine gelmesi gerektiğini söyledi.

AK Partili üyeler ise komisyon tarafından belirlenen isimlerin Türk milli ve manevi değerleri kapsamında değerlendirildiğini ve isimlendirmenin bu amaç doğrultusunda yapıldığını dile getirdi. Meclis'te oylanan rapor kabul edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Maltepe'deki parklara Osmanlı padişahlarının ismi verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER