Manavgat Su ve Taş Sempozyumu'na 5 ülkeden 12 heykeltraş katılacak

Manavgat Su ve Taş Sempozyumu'na 5 ülkeden 12 heykeltraş katılacak

Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu'na (29 Eylül-16 Ekim) 5 ülkeden 12 heykeltraş katılacak.

Manavgat Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile organize edilen taş ve su temalı Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu, 29 Eylül'de başlayacak. Su ve taş konunu heykel sempozyumuna Hacettepe Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi'nden 7 Türk olmak üzere Bulgaristan, İtalya, Japonya ve Amerika'dan 5 yabancı olmak üzere 12 ünlü heykeltıraş katılacağı ifade edildi.

Manavgat Yukarıpazarcı ırmak kenarında düzenlenen geniş bir alanda 19 gün süresince sabah 08.30-19.30 saatleri arasında çalışacak heykeltıraşlar, 12 eser heykeli üreterek Manavgat halkına hediye edecek. Dünyaca ünlü heykeltıraşlar, 19 gün sürecek sempozyum süresince her biri 2,5 ton ile 7 ton arasında değişen mermerleri yontarak şekil verecek. Sempozyumun açılışını ise 29 Eylül tarihinde 11.00 sularında Başkan Şükrü Sözen, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı, öğretim üyeleri ve heykeltıraşların katılımıyla sempozyum çalışmalarının yapılacağı Yukarıpazarcı Irmak Kıyısı'nda yapılacak.

Heykeltıraşlar Ahmet Özer, Alessio Ronaldi, Ayhan Karapınar, Ayhan Yılmaz, Caroe Turner, Hanife Yüksel, Hitoshi Tanaka, Işık Aslıhan, Leonardo Cumbo, Figen Tek Altun, Petre Petrov ve Serap Yıldız İlden'in sempozyum için Manavgat'a geldi. Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat'ta kültür ve sanata her zaman önem verdik ve vermeye devam edeceklerini söyledi. Taş ve su sempozyumuyla Manavgat'ın marka değerini güçlendirirken sanatın büyüleyici ve etkili gücünden yardım almak olduğunun altını çizen Sözen, "29 Eylül-16 Ekim tarihleri arasında çok değerli sanatçılarımızı kentimizde ağırlamaktan büyük onur duyacağız. Sanatçılarımızın çalışmalarını Manavgat halkımız da izleyebilecek. Manavgat'ımıza ve bizlere verdikleri önem ve destek nedeniyle üniversitemizin güzel sanatlar fakültesine ve değerli öğretim üyelerine ve katılımcı heykeltıraşlarımıza çok teşekkür ediyorum." diye açıklamada bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Manavgat Su ve Taş Sempozyumu'na 5 ülkeden 12 heykeltraş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER