Manavgat'ta 73 bin 704 kişi kitap kullanımı yaptı


Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay, 2015 yılında kütüphanelerinde 73 bin 704 kişinin kitap kullanımı yaptığını açıkladı.

Hidayet Oktay, yaptığı açıklamada, kütüphanelerinde 22 bin 797 kitabın bulunduğunu bildirdi. 52. Kütüphanesi Haftası etkinlikleri kapsamında değerlendirmede bulunan Oktay, 4 yıldır sürdürdükleri Yaylada Kitap Okuma Projesi kapsamında da yaylalarda 10 bin 439 kişiyi kitapla buluşturduklarını kaydetti. Oktay, "Geçen sene başladığımız yerel yazarlar imza günü projesi ile 8 okulumuza ulaştık. İlçe merkezi ve merkeze uzak mahallerdeki okullarda gerçekleştirdiğimiz imza günleri gelecek yıllarda da devam edecektir. Su altında kitap okuma projesi ile dünyadaki ilklerden birisini gerçekleştirerek halkımızın bir kez daha kitaba, okumaya karşı ilgisi çektik." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu sene ülke genelinde seçtiği 4 sıra dışı okurun birininde Manavgat'tan Havva Genç olduğunu hatırlatan Oktay, Genç'in ödülünü Ankara'da düzenlenen törenle Bakan Yardımcısı Doç.Dr. Hüseyin Yayman'ın elinden aldığının anımsattı. Oktay ayrıca sıra dışı okur Genç'in belgeselinin de çekildiğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Manavgat'ta 73 bin 704 kişi kitap kullanımı yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER