Manisa'daki operasyonda serbest bırakılanlardan yedisi tutuklandı


Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan 27 kişiden yedisi, tekrar gözaltına alınarak tutuklandı. Serbest bırakılanlar için savcının itirazını değerlendiren bir üst mahkeme, yedi şüphelinin daha tutuklanmasına karar verdi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından erken saatlerde evlerinden alınan Ö.Y., A.E., F.U., Ş.A., Ö.Y, M.D. ve F.A., önce emniyete götürüldü. Daha sonra Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen yedi kişi adliyeye sevk edildi. Manisa 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı yüzlerine okunan yedi kişi cezaevine gönderildi.

'BU AHLÂKSIZCA ZULMÜ REVA GÖRENLERİ ALLAH PERİŞAN ETSİN'

Geçen cumartesi günü sabaha karşı serbest bırakılmasına rağmen savcılığın itirazı üzerine 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tekrar tutuklama kararı verilen Ş.A., buna tepki gösterdi. Sağlık kontrolü için götürüldüğü hastanede konuşan Ş.A., "Bu ahlâksızca zulmü reva görenleri Allah perişan etsin. Hırsızlık yapmadım, rüşvet yemedim. Bir defa bıçak tutmamışım. Ben evimde bile aileme bıçağı tersinden veriyorum ki ürkütmemek için. Terörden tutuklanıyorum ben. Benden efendilik beklemeyin. 56 yaşına kadar ben bir din dersi öğretmeniyim. Allah'tan korkun be." dedi.

'BİR SABAH KALKIYORSUN, TERÖRİST OLMUŞSUN'

F.U. da şunları söyledi: "Arkadaşlar, bir sabah kalkıyorsun, terörist olmuşsun. Hiçbir şey bilmiyorsun etmiyorsun. Ben terörist olamam ya. Ben teröristliği beceremem ya, beceremem."

TUTUKLU SAYISI 10 OLDU

Manisa'da 10 Kasım 2015 Salı günü saat 06.00'da 35 adrese eşzamanlı baskın yapılmış, bir bankanın çalışanları, işadamı, muhasebeci, doktor, avukat, eğitimci, müteahhit, ev hanımı ve esnafların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan kadınlara da kelepçe takılmasına gelen tepkiler üzerine Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfun Erdal Ceren, İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak açığa alınmış, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş yaptığı açıklamadan dolayı özür dilemiş ve hakkında soruşturma başlatmıştı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 30 kişiden 27'si serbest bırakılırken üç kişi tutuklanmıştı. Bugünkü yedi kişiyle birlikte tutuklu sayısı 10 oldu. CİHAN
<< Önceki Haber Manisa'daki operasyonda serbest bırakılanlardan yedisi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER