Manisa Milletvekili Özdağ, Meclis'te mesir macunu ikram etti


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Meclis'te basın mensuplarına ve görevlilere mesir macunu ve üzüm ikram etti. Manisa'nın bundan sonra kendisinden daha çok bahsettireceğini belirten Özdağ, "Katma değer ve istihdam noktasında da Türkiye'nin yüz akı olacak." dedi.

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, kaydını yaptırdı. Özdağ kayıt işlemleri sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İktidar ve muhalefet beraber çalışacaklarını belirten Özdağ, "Demokrasilerde muhalefet çok önemli, güçlü muhalefet güçlü iktidar. Güçlü iktidarda güçlü Türkiye demektir." şeklinde konuştu.

Manisa milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak Manisa'nın bazı ürünlerini getirdiğini kaydeden Özdağ, "Mesir macunu gibi, üzüm gibi. Dünya çekirdeksiz üzümünün yüzde 50'sini Manisa üretiyor. Türkiye üzümünün yüzde 85'ini Manisa üretiyor. Yaklaşık 1 katrilyon liralık eski para ile büyük bir ihracat yapıyoruz. Zeytin ve zeytinyağında da söz sahibi bir şehir. Kirazda söz sahibi bir şehir. Tarımda Türkiye'nin en önemli markası. Aynı zamanda madenlerde marka. Burada Nikel madenleri bulundu. Turgutlu ve Gördes'te. Şuan Gördes'te deneme üretimi safhasında. Yurtdışından alıyorduk Nikel madenlerimizi. Türkiye'de havamızı, suyumuzu, iklimimizi, toprağımızı, hayvanlarımıza ve insanımıza zarar vermeden modern teknolojilerle nikel çıkartmamız gerekiyordu. Yaptık, başardık. Aynı zamanda kömürün merkezi orası, Soma'da büyük bir trajedi yaşanmıştı. 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 canımızı kaybetmiştik. Orası aynı zamanda rüzgarın merkezi." diye konuştu.

Enerji bakanının açıkladığını ve bölgede altın rezervleri bulunduğunu ifade eden Özdağ, şunları söyledi: "Kiraz köyü ve Savaştepe'ye doğru, Balıkesir'e doğru giderken alanın yüzde 20'si tarandı, 100 milyon tonluk bir toprak rezervinden 100 ton saf altın elde edeceğimiz tahmin ediliyor. Yapılan araştırmalarda yüzde 100 saha araştırması yapıldıktan sonra bu tonun daha da yükseleceğini tahmin ediyoruz. Türkiye'nin altın rezervinin yüzde 14'üne tekabül ediyor. Aynı zamanda kurşun, bakır ve çinko rezervleri tespit edildi. Bu 2,5 milyar dolarlık bir paraya tekabül ediyor. Manisa için çok önemli. Bir yandan kömür 1 milyar tonluk kömür, diğer yanda nikel, bakır, kurşun ve çinko bir diğer yandan rüzgar ve jeotermalden elektrik üretiyoruz. Bekirli'de, Akhisar'da rüzgarla elektrik üretiyoruz. Bir diğer yandan jeotermalle yapıyoruz. Manisa bir yandan sanayide söz sahibi olacak. Yeni organize saniyeleri ile. İşsizlik yüzde 5,7. Bunu yüzde 3'e çekerek İsviçre noktasına indirmek istiyoruz 4 yıl içinde. Marka bir şehir Manisa. Madenleri, organize sanayi ve tarımı ile inanç turizmi ile de önemli bir şehir. İncil'de geçen 7 kilise Türkiye'de bunun 3'ü Manisa'da. İnanç turizminin de merkezi olacağız. Osmanlı'nın da merkezi 17 şehzade burada yetişti 5 sultan buradan geçti. Peygamberlerden sonraki en büyük insan Fatih burada yetişmişti. O nedenle Manisa bundan sonra kendisinden daha çok bahsettirecek. Katma değer ve istihdam noktasında da Türkiye'nin yüz akı olacak."

Özdağ, basın mensuplarına sembolik olarak burada mesir macunu, üzüm ve zeytin yağı ikram etti. CİHAN
<< Önceki Haber Manisa Milletvekili Özdağ, Meclis'te mesir macunu ikram etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER