Mardin'de kadın emeği pazarı bitme aşamasına geldi


Mardin'in Nusaybin'de kadın istihdamına yönelik önemli projelere imza atan belediyenin projelerinden biri olan kadın emek pazarı bitme aşamasına geldi.

Yeşilkent Mahallesi'nde yapılan ve en kısa sürede bitmesi planlanan pazarda kadınlar, kendi yaptıkları ürünlerin yanı sıra organik sebze ve meyvelerin satışını yapacak.

Nusaybin Belediyesi tarafından yapılan ve sadece kadınların çalışabileceği kadın emeği pazarı bitme aşamasına gelirken aynı zamanda Mardin bölgesinde ilk olma özelliğini de taşıyor. Bitme aşamasına gelen pazarda kent sınırları içerisinde maddi durumu iyi olmayan ve şiddete maruz kalan kadınların hem yaşamda güçlendirilmesini hem de ailelerine ekonomik destek sağlamaları hedefleniyor.

Nusaybin Belediyesi tarafından Yeşilkent Mahallesi Yıldırım İlkokul yanında inşa edilen kadın emeği pazarı, müşterileri karışık ama satıcılarının tamamı kadın olacak. Kadın emeği pazarının çalışmalarını yerinde inceleyen Nusaybin Belediye Eş Başkanı Cengiz Kök, Nusaybin Belediyesi olarak bu tür projelere daha çok yer vereceklerini ve kadına yönelik istihdam alanları açmak için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Mardin'de kadın emeği pazarı bitme aşamasına geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER