Masum Türker: Seçimin şeffaf ve eşit koşullarda yapılması engellenmektedir

Masum Türker: Seçimin şeffaf ve eşit koşullarda yapılması engellenmektedir

DSP Genel Başkanı Masum Türker, terörü bahane ederek yapılan bütün yayınlarda seçimin serbest, rekabet içinde, şeffaf ve eşit koşullarda yapılması engellendiğini savundu. Türker, parlamentoyu oluşturan 4 siyasi partinin de terör üzerinden siyaset yaptığını söyledi.

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında DSP Lideri Masum Türker, partisinin Antalya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Türker, Türkiye'nin çok büyük bir baskı ve korku ortamından geçtiğini ifade etti. Konuşmasına Ankara'da yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri anarak başlayan DSP Genel Başkanı, başta DSP olmak üzere siyasi partilerin yas nedeniyle siyasi faaliyetlerini askıya aldıklarını hatırlattı. Türker, bu terör faaliyetinden parlamentoda olan 4 parti dışında kazançlı kimsenin olmadığını kaydetti. Yüksek Seçim Kurumu'na (YSK) seslenen DSP Genel Başkanı Türker, "Birbirinizi eleştirerek, suçlayarak ister şehit cenazeleri ister terör katliamında bizim demokrasi şehidi, barış şehidi adını verdiğimiz insanlar üzerinden siyaset yapmayı bırakmaları gerekir. YSK'ya sesleniyorum, terörü bahane ederek yapılan bütün yayınlarda, seçimin serbest rekabet içinde şeffaf, eşit koşullarda yapılması engellenmektedir." dedi.

"ÜLKE AYAKÜSTÜ YÖNETİLİYOR"

Türker, mevcut hükümeti ve muhalafet partilerini de eleştirdi. Halkın yaşadığı sorunları ele almayan yapının Türkiye'nin pusulasını şaşırtmasına neden olduğunu savunan Masum Türker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şuanda seçime gidiyoruz. Gerek iktidar partisi, gerek başta ana muhalafet partisi olmak üzere şuanda ayak üstü yönetim anlayışıyla Türkiye'nin geleceğini yönlendiriyorlar. Türkiye ayak üstü yönetililyor bu konuda Cumhurbaşkanı'nın da rolü olmasını bizi üzüyor." DSP Genel Başkanı, Türkiye'de şuanda bir iktidar gücünün olmadığını, istifa etmesi gereken kişilerin Adalet Bakanı ya da İçişleri Bakanı değil hükümet olduğunu ifade etti. Türker, hükümetin bu seçimi güven içinde adaletçi, eşit ve rakabet edilebilir bir şekilde götürme şansının olmadığını savundu. CİHAN
<< Önceki Haber Masum Türker: Seçimin şeffaf ve eşit koşullarda yapılması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER