Masum Türker: Türkiye'de yeni düzenin adı 'Saray Hukuku'


Genel Başkan Masum Türker, geçmişte DSP'ye oy vermiş seçmenler başta olmak üzere, gençlere, kadınlara ve tüm vatandaşlara seslenerek, "Türkiye 13 yıldır kötü yönetiliyor. Kötü yönetimin sorumlusu tek başına iktidar değil, AKP ile birlikte Meclisteki üç partidir. Ülkenin kurtuluşu sizlerin elinde, vebali de omuzlarınızdadır." dedi.

'HUKUK AYAKLAR ALTINA ALINDI'

Türkiye'de yeni düzenin adının 'Saray Hukuku' olduğunu belirten Türker yazılı açıklamasında, şunları söyledi: "Hukuk ayaklar altına alınmış, hukuku tanzim eden kanunlar ise çöp sepetine fırlatılmış; otoriter faşist anlayışıyla oluşturulmuş siyasetin vesayeti altına alınmış çıkardıkları kanunlarla oluşturdukları 'Saray Hukuku' düzeni özgürlükleri yok ediyor. Bu düzen iktidardan ya da güçlülerden yana olmayanları yok ediyor. Hukukun hakim olduğu özgürlüklerin tartışmaksızın yaşandığı bir Türkiye özlemi içerisindeyiz! Bugün Türkiye'de devlet varlıklı sınıflardan yanadır."

13 yıldır ülkeyi yönetemeyen bir iktidar ve iktidar seçeneği sunamayan muhalefet partilerinin olduğunu belirten Türker, "13 yıldır ülkenin geldiği durum ortada. Türkiye'nin şuanda dört büyük sorunu var. Terör, Suriyeli mülteciler, geçim sıkıntısı ve terörü besleyen, Türkiye'nin her yöresine yayılmış olan uyuşturucu ve silah tacirleri… Bu sorunları çözmesi gereken ama 7 Haziran'dan bu yana çalıştırılmayan bir Meclis var. 7 Haziran'da vaatlerde bulunan partiler bu vaatlerin aynısını tekrarlıyor. Ama 7 Haziran'dan bu yana samimiyetlerini göstermek için bu vaatlere ilişkin bir Kanun Teklifi bile Meclise vermediler. Bunlara nasıl inanacaksınız? DSP Meclise girseydi ne vaat ettiyse kanun tekliflerini Meclis gündemine hemen taşıyacaktı. Bu nedenle DSP'nin Meclise girmesine hem Türkiye'nin hem halkımızın ihtiyacı var." düşüncesini paylaştı.

"DSP ÜÇ KEZ DEVLETİ YÖNETMİŞ BİR PARTİDİR"

Solu temsil eden tek partinin Demokratik Sol Parti olduğunun altını çizen Türker, "DSP; emekten ve emekçiden, üretimden ve üreticiden, doğadan ve doğallıktan yana olanların, ulusal güvenliğe ve özgürlüğe önem verenlerin, Atatürkçülerin ve 'Bağımsız Türkiye' özleminde olanların partisidir. DSP, halkın partisidir. Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet için kimsesizlere sahip çıkan DSP'ye oy verin. Bu ülke bizim. Başka Türkiye yok! Seçim barajına takılıp kalmayın. DSP üç kez devleti yönetmiş bir partidir." dedi.

"YA ZALİMLERDEN TARAF OLACAKSINIZ YA DA ÖZGÜRLÜKÇÜ OLACAKSINIZ"

Türkiye'de nerede ne zaman bomba patlayacağı belli olmadığı gibi ne zaman kimin malına el konulacağı da belli olmadığını belirten Türker, "Ya zalimlerden taraf olacaksınız ya da özgürlükçü olacaksınız! Seçim sizin. Ama ne yazık ki seçim dört takım arasında düzenlenen bir futbol turnuvasına dönüştü. Emperyalizmin dayattığı bu 4 partiden bir tanesini tutmanızı istiyorlar. Emperyalizmin dayattığı bu dört partiye mahkum değilsiniz. Bu seçim vatan hainleri ile zalimlere karşı vatanseverlerin seçimidir. Gelin bu oyunu birlikte bozalım! Vatansever DSP'ye oy verin, demokrasinin çarkını çalıştırın." izahında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Masum Türker: Türkiye'de yeni düzenin adı 'Saray Hukuku' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER