Meclis Başkanı Yılmaz, Demir Çelik işçisiyle ile tartıştı

Meclis Başkanı Yılmaz, Demir Çelik işçisiyle ile tartıştı

Sivas'ta seçim çalışmalarını sürdüren Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, üretimi duran Demir Çelik Fabrikasında çalışan işçiyle tartıştı. Pazar esnafını ziyaretinde işsiz kaldığı için pazarda çalıştığını ifade eden işçiye haksız olduğunu söyleyen Yılmaz, "Adam sana para vermiyorsa başka yerde çalış." dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği'nin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Burada yaptığı konuşmada demokrasinin güçlenmesi için seçime katılımın yüksek olmasını isteyen Yılmaz daha sonra Aydoğan Mahallesi'nde kurulan Cumartesi pazarını ziyaret etti.

ÖĞRENCİ VELİSİ BEDAVA DAĞITILAN KİTAPLARIN YETERSİZLİĞİNDEN YAKINDI

Pazarda satış yapan esnaflar ve alışveriş yapan vatandaşlarla selamlaşarak bir süre sohbet eden TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, burada çeşitli sorulara maruz kaldı. Bir vatandaş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bedava dağıtılan kitapların yetersiz olması nedeniyle öğretmenlerin yardımcı kitaplar aldırdığı için velilere ek maddi külfet getirdiğini belirterek, bu soruna çözüm bulunmasını istedi. İsmet Yılmaz ise sadece 'İnşallah' demekle yetindi.

Pazarcıda çalışanlardan biri de şuan üretimi durdurulan Demir Çelik Fabrikası'nda çalıştığını aç kalmamak için arkadaşı ile pazarlarda çalıştığını ifade ederek, Demir Çelik Fabrikası'nın çalışması için Meclis Başkanı İsmet Yılmazdan yardım istedi.

Özelleştirilen Demir Çelik Fabrikası işçileriyle daha önce de tartışan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, işçiye "Bizim işimiz değil, önce onu bileceksin, 'Ali ile işin var bana gel bunu çöz diyorsun' Ahmet için çalışıyorsun, devlet buna müdahale etsin diyorsun, devlet buna nasıl müdahale edecek." diye cevap verdi.

İşçinin '650 kişi işsiz kalmış, bizde arkadaş olmasa aç kalacağız' demesi üzerine ise İsmet Yılmaz "Önce haksızsın bunu bileceksin. Mağdur olduğun doğru, başka bir firmada çalışıyorsun, bir yerde çalışsan sana 10 gün ücret almasan ne yaparsın, arkadaş adam sana ücretini vermiyor yine de çalışmaya devam ediyorsun, bu ne memnuniyet, ben böyle memnuniyet görmedim." diye konuştu.

'Sivas'ta başka iş yeri olsa çalışacağız' diyen işçiye TBMM Başkanı, "Rızık sadece bir yerde mi? Bak rızkını burada arıyorsun, oradaki şikayeti buraya getirmemen lazım." dedi.

BORÇLARINDAN DOLAYI ÜRETİMİ DURDU

Özelleştirildikten sonra 2004 yılında Erol Evcil tarafından işletilmeye başlanan Demir Çelik Fabrikası'nın Kurban Bayramı öncesinde elektrik borçlarından dolayı üretimi durmuştu. Vali Alim Barut başkanlığındaki bir Tasdik Kayyumu kontrolünde üretim yapan Demir Çelik Fabrikası'nda çalışan işçiler 2 yıldır maaşlarını alamadıkları için yaptıkları eylemlerle adını duyurmuştu.

İşçiler, sendika aracılığı ile geçtiğimiz mart ayında Kayyum Heyeti Başkanı Vali Alim Barut'un nezaretinde yönetim ile anlaşarak protokol imzalamıştı. İşçiler imzalanan protokole rağmen maaşlarını düzenli olarak alamadıklarını iddia etmişti. CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER