Meclis'te 4 parti uzlaştı

TBMM içtüzük değişikliği konusunda 4 siyasi parti Uzlaşma Komisyonu kurulması için anlaştı. Komisyon bu hafta çalışmaya başlayacak. Daha önce hazırlanan metin üzerinde anlaşma yolları aranacak. TBMM TV yayınları iç tüzük değişikliğinin ‘kilit’ noktasını oluşturuyor.

Meclis'te 4 parti uzlaştı

Uzlaşmanın sinyalini Başbakan Binali Yıldırım, AKP Grubu'nda verdi. Yıldırım, muhalefet partilerine zeytin dalı uzatarak, “TBMM içtüzüğüyle ilgili bir şeyler yapmanın zamanı geldi, geçti. AKP grubu olarak bu hafta diğer parti gruplarının Meclis'in daha hızlı ve verimli çalışmasını sağlayacak bir değişiklik için katkıda bulunmasını istiyoruz. Dostluk elimizi muhalefet partilerine de uzatıyoruz. Muhalefetinizi seçim öncesinde sahada istediğinizi yapın. Ama seçimden sonra bırakın muhalefetinizi ülkemiz için ne yapabiliriz buna kafa yoralım” dedi.

GENEL KURUL'DA GÖRÜŞTÜLER
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Genel Kurul'da CHP, MHP ve HDP grup başkanvekilleriyle görüştü. 4 siyasi parti, içtüzük değişikliği konusunda çalışma yapmak üzere Uzlaşma Komisyonu'nu kurulmasında anlaşmaya vardı. 2002'den beri AKP iktidarları döneminde 3 defa içtüzük değişikliği için çalışma yapıldı ancak yarım kaldı. Dördüncü defa komisyon kuruluyor. Uzlaşma sağlanması bekleniyor.
Muhalefet partileri özellikle Meclis TV yayınlarının halka açık olmasında ısrarcı. AKP döneminde yayınların 19.00'dan sonra bitirilmesi eleştiri konusu. AKP ise muhalefetin grup önerileriyle Genel Kurulu kilitlemesinden rahatsız. Muhalefet “TV yayınlarını açın, diğer konularda uzlaşırız” yaklaşımı içinde.

<< Önceki Haber Meclis'te 4 parti uzlaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER