Medya devi Türkiye'den çekiliyor

ABD'li medya devi, Türkiye ve Almanya web sitelerini kapatma kararı aldı.

Medya devi Türkiye'den çekiliyor

ABD'li medya devi The Wall Street Journal, yıl sonuna kadar Wall street Journal Türkiye web sitesi ve Wall street Journal ajansını kapatacağını duyurdu.

Dow Jones'dan yapılan açıklamaya göre MarketWatch Radio'yu da bünyesinde bulunduran The Wall Street Journal Radio Network bu yılın sonu itibariyle kapanacak. Dow Jones'un CEO'su William Lewis şuan digital plotform ve mobil ürünlere yapılan yatırımlar nedeniyle de bazı çalışanların işten çıkarılması gerekeceğini söylerken, işten çıkarılacak kişi sayısının 50 ile 60 arasında olabileceğini söyledi.

Yaşanan bu durumun kendileri için bir sürpriz olmadığını belirten Lewis, bugüne kadar yaptıkları her şeyin doğrudan kendi işlerini ilgilendirmediğini ve artık hedeflerine daha hızlı ulaşabilmeleri için bu kararı almaları gerektiğine değinirken "Karasal radyoculuktan uzaklaklaşıyoruz, fakat dijital platformda yapılanmaya devam edeceğiz." dedi.

ABD'li yayın kuruluşu The Wall Street Journal, Türkçe yayın yapan Wall Street Journal Türkiye web sitesi ve Wall street Journal ajansı ile Almanca yayın yapan Wall Street Journall Almanya'yı yıl sonunda kapatma kararı aldıklarını açıkladı. Ortak gazeteleri de içerisinde bulunduran The Sunday Journal'ın da bu ayın sonu itibariyle çalışmayı durduracağı vurgulandı.
<< Önceki Haber Medya devi Türkiye'den çekiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER