Muhabire skandal soruşturma!

Savcılık, Bugün gazetesi muhabirine CHP grup toplantısını haberleştirdiği için ‘gizliliği ihlali’ suçundan soruşturma açtı.

Muhabire skandal soruşturma!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu skandal bir soruşturmaya imza attı. Başsavcılık, 11 Şubat’taki CHP grup toplantısını haberleştiren Bugün gazetesi muhabiri Ezelhan Üstünkaya hakkında ‘gizliliği ihlal’ suçundan soruşturma başlattı. Cumhuriyet Gazetesi hakkında da aynı gerekçelerle soruşturma açıldı.

1 TRİLYON 3-5 KURUŞMUŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk soruşturması kapsamında teknik takibe takılan yasal tapeleri Meclis’te dinletti. Kılıçdaroğlu’nun dinlettiği kayıtlarda ise istifa eden İçişleri eski Bakanı Muammer Güler’in operasyonda tutuklanan oğluna “Kaç lira oğlum” diye sorması ve Barış Güler’in “3-5 kuruş, 1 trilyon civarı param var o kadar” dediği görüldü.  

KILIÇDAROĞLU OKUMUŞTU

Üstünkaya bu durumu haberine taşıyarak Kılıçdaroğlu’nun, yolsuzluk soruşturması kapsamında yapılan yasal dinlemeleri grup salonunda dinlettiğini belirtti. CHP Grup Salonu’na tapelerin yayını için sinevizyon kurulduğu ifade edildi. Üstünkaya’nın haberinde ayrıca, “Grup toplantısında yasal dinleme kayıtlarını açıklayan Kılıçdaroğlu, bir iş adamının tapelerde yer alan millete yönelik ağır küfrünü hatırlattı. ‘Ananıza küfür edene 30 Mart’ta ders verin’ dedi” ifadeleri yer aldı.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Bugün gazetesinin haberine göre, İstanbul Başsavcılığı ise bu durumu soruşturmanın gizliliğini ihlal suçu kapsamında değerlendirdi. Ankara Başsavcılığı Talimat Bürosu’na yazı yazan İstanbul Başsavcılığı, Üstünkaya’nın celp edilerek ifadesinin alınmasını istedi. Savcılığın bu tutumu, “Kılıçdaroğlu’nun okuduğu yolsuzluk soruşturmasına ilişkin tapeleri artık yazmayın” olarak yorumlandı.

<< Önceki Haber Muhabire skandal soruşturma! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER