RTÜK'ün siyasi tavırlarına karşı, Hidayet Karaca'dan önemli açıklama

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'dan, RTÜK'ün Samanyolu Yayın Grubu'nu sindirmeye yönelik tavırlarına karşı açıklama geldi.

RTÜK'ün siyasi tavırlarına karşı, Hidayet Karaca'dan önemli açıklama

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, RTÜK tarafından Samanyolu Yayın Grubu'na uygulanan tarihte görülmemiş baskı ve susturma çabasına karşı, Twitter'dan önemli açıklamalarda bulundu.

Hidayet Karaca, RTÜK'ün tamemen siyasi zeminde tavırlar sergilediğini belirtip, "Bütün olup bitenleri Allah (CC) görüyor. Zulüm devam etmez. Mevsim güz gibi görünse de bahar çiçeklerini açtı. Demokrasinin ve bağımsız kurumların görevlerini yapabildiği o günler geldiğinde, adaletsizliğin altına imza koyanlar büyük mahcubiyet yaşayacaklar." sözleriyle çok anlamlı bir hatırlatmada bulundu.

İşte Hidayet Karaca'nın yaptığı o açıklama:


"Demokrasinin kazanımlarını bir bir kaybettiğimiz şu günlerde zulmü aratmayacak uygulamalarla karşı karşıya kalıyoruz.
 
Kendi haklılıklarını kabul ettirmeye çalışanlar, baskı yöntemini kullanıp beyhude çabalarına her mecrada devam ediyorlar.
 
Sorumluluk bilinciyle kamuoyunu bilgilendirme gayretini dün olduğu gibi bugün de devam ettiren Samanyolu Yayın Grubu'na, son aylarda akıl almaz baskılar gelmeye başladı.
 
Bağımsız ve düzenleyici olarak bildiğimiz RTÜK, tamamen siyasi zeminde tavırlar sergiliyor. Samanyolu'na tarihte görülmemiş baskı yapıyor. Adeta susturmaya çalışıyor.
 
Yalanları, iftiraları, nefret söylemlerini, yargısız infazları yapan yayın kuruluşlarını görmezden gelerek zorlama kararlarla Samanyolu'nu etki altına almaya çalışıyor.
 
RTÜK, grubumuzdaki yayın kuruluşlarına  46 yayın durdurma, 55 idari para cezası verdi. Kestikleri cezaların toplam tutarı 1 milyon 322 bin 492 TL. Oysa ellerindeki gücü toplum yararına, tarafsız ve meşru bir zeminde kullanmalarını beklerdik.
 
Samanyolu Yayın Grubu olarak sorumluluklarımız var. Baskılara maruz kalsak da bu mesleği yapanlara güzel bir miras bırakmak istiyoruz. İnsaf, vicdan ve hukuka sığmayan cezaları kesenlerde de aynı hassasiyetin olması gerektiğini düşünüyoruz.
 
Bütün olup bitenleri Allah (CC) görüyor. Zulüm devam etmez. Mevsim güz gibi görünse de bahar çiçeklerini açtı. Demokrasinin ve bağımsız kurumların görevlerini yapabildiği o günler geldiğinde, adaletsizliğin altına imza koyanlar büyük mahcubiyet yaşayacaklar."

<< Önceki Haber RTÜK'ün siyasi tavırlarına karşı, Hidayet Karaca'dan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER