Samanyolu Haber'e karşı kara propagandaya anlamlı cevap!

Suriye'deki katliamın fotoğrafları üzerinden, Samanyolu Haber TV'ye karşı yapılan vicdansız kara propagandaya cevap...

Samanyolu Haber'e karşı kara propagandaya anlamlı cevap!

Samanyolu Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar, dünyanın gündemine oturan Suriye'deki katliam fotoğraflarını Samanyolu Haber'in yayınlamadığı eleştirilerine ve ekranlardan fotoğraf kaydedip kara propaganda yapanlara karşı anlamlı bir açıklamada bulundu.

Suriye'deki zulmün ilk gününden itibaren, yayınlarımızla bütün insanlık dışı uygulamaların karşısında durulduğunu söyleyen Metin Yıkar, +18 denebilecek fotoğrafları ekranlara vermemenin gerekçesini, daha önce yine Suriye'de gerçekleşen kimyasal saldırı sonrasında yayınlanan ceset görüntüleri sebebiyle alınan 88 bin TL'lik RTÜK cezası olarak anlattı. Çocukların da ekran başında olduğu saatlerde bu fotoğrafları kullanmamayı tercih ettiklerini ifade eden Yıkar, ilgili fotoğrafların samanyoluhaber.com üzerinden ilk haber olarak verildiğini, delil niteliğindeki skandal fotoğraflarla ilgili -o kareler kullanılmadan- canlı yayın da yapıldığını ifade etti. 

NOT: Katliam fotoğraflarının bulunduğu haberin yer aldığı görüntü aşağıdadır. İlgili haber için fotoğrafa tıklayınız..



Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun çizdiği sınırlar çerçevesinde fotoğrafların yayınlanabildiğini vurgulayan Metin Yıkar, böyle bir acıyı dahi kendilerince kullanmaktan çekinmeyenleri vicdana ve insafa davet etti...

Samanyolu Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Samanyolu Haber Televizyonu'na Suriye'deki katliam fotoğraflarını yayınlamadığı yönünde eleştiriler yapılıyor. Suriye'de mezalimin başladığı ilk günden bugüne, bütün insanlık dışı uygulamaların karşısında durduk. İnsanlık öldü mü? dedirten 55 bin fotoğrafla ilgili fotoğrafları samanyoluhaber.com sitemizde manşetten verdik, vermeye devam ediyoruz. Daha evvel kimyasal silahlarla katledilen minik bebeklerin görüntüleri için RTÜK bize de 88.668 TL ceza kesmişti. (Radikal.com'daki habere bakınız) Bundan dolayı televizyondaki haber bültenlerimizde Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun çizdiği sınırlar çerçevesinde yayınlayabiliyoruz. Ekranlardan fotoğraf kaydedip altına çeşitli kara propaganda cümleleri yazanlar, nasıl bir vicdana sahip olduklarını açıkça gösteriyor. Böyle bir acıyı bile kendilerince kullanmaktan çekinmeyenleri, vicdana ve insafa davet ediyoruz... Bunlar da yayınlarımızdan kareler.. "


-------------------------------------------------


İşte Metin Yıkar'ın Twitter'daki açıklamaları:



<< Önceki Haber Samanyolu Haber'e karşı kara propagandaya anlamlı cevap! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER