Yeni Akit'ten vicdanları yaralayan bir haber daha!

Yeni Akit Gazetesi bugün kamuoyunun vicdanını yaralayan bir haber/röportajla çıktı.

Yeni Akit'ten vicdanları yaralayan bir haber daha!

  • Yeni Akit Gazetesi, Van'da ölen Muharrem olayının mizansen olduğunu iddia etti.
  • Muhabirini ailenin yanına gönderen gazete, sorgu dedektifini andıran sorularıyla acılı ailenin mizansen yaptığını ispata çalıştı
Van'da hastalanan Muharrem isimli çocuklarını, karla kaplı yol sebebiyle doktora götüremeyen aile, bazı ihmal iddialarına göre çocuklarını kaybetmiş, babasının otopsi işlemleri ve suç duyurusunda bulunmak için şehir merkezine sırtındaki bir çuval içinde götürdüğü küçük Muharremin cenazesi ve o görüntü kamuoyunun vicdanını yaralamıştı.

Hükümetin yayın organı gibi çalışan ve karalama haberleriyle dikkati çeken Yeni Akit Gazetesi ise; bu vicdanları karalayan haberi okuyucularına duyurmak yerine olayın mizansen olduğunu iddia etmeyi seçti. 

Devlet kurumlarının ve hükümetin savunuculuğuna soyunmayı seçen gazete, haberin 'hükümete yönelik yıpratma çalışması' olduğunu öne sürdü, ihmal  iddialarını araştırmak yerine Van'a giderek acılı ailenin mizansen yaptığını ispata çalıştı. Daha önce konuya dair çıkan köşe yazısına atfen 'hiç mi vicdanınız yok, sizi Allah'a havale ediyoruz' açıklamasını yapan aile, gazetenin muhabirinin sorularını cevapladı.

Muhabirin, çocuğun babasına, çocuğu neden battaniyeyle değil de, çuvalla taşıdıkları şeklinde ilginç bir soru sorarken buradan komplo teorisine delil oluşturmayı hedeflediği görülüyor. Yürüyerek şehre giden babanın 'yollar karla kaplı olduğundan kolay taşınır diye' cevabını beğenmeyen gazete yönetimi, bunu mizansen kurma çabasının en önemli delili olarak gösteriyor.

Adeta sorgu dedektifini andıran sorularıyla suç delili arayan muhabir köye kaç kişi döndüklerinden, ailenin siyasi tercihine kadar birçok soru yöneltiyor.

Hayatını kaybetmiş bir çocuk ve ailesinin acısının gündeme getirilmesi ya da olayın tekrarının yaşanmaması adına herhangi bir çabanın dikkati çekmediği haberdeki ilginç sorular arasında 'görüntüyü neden çektiniz, neden DHA'ya verdiniz, bir anakucağı ya da battaniye bulamadınız mı, çuval ne oldu duruyor mu, seçimlerde oy kullanıyor musunuz?' gibileri bulunuyor.

Haber bu haliyle Çuval Mizanseni başlığıyla kamuoyuna duyrulurken vicdanlar da bir sefer daha kanıyor.



<< Önceki Haber Yeni Akit'ten vicdanları yaralayan bir haber daha! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER