Melda Onur: Berkin'in suçsuzluğu kanıtlanırsa cumhurbaşkanı kaçacak delik arar


İSTANBUL (CİHAN)- CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Berkin Elvan'ın ölüm yıl dönümünde Okmeydanı'nda düzenlenen anma etkinliğine katıldı. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın Berkin Elvan'ın öldürülmesiyle ilgili davayı, Berkin Elvan'ın suçsuzluğunun kanıtlanmasından korktukları için açamadıklarını söyledi. Onur, "Burada cumhurbaşkanı bizzat Berkin'i terörist ilan etmesi, annesi ve babasını meydanlarda yuhalatması söz konusudur. Bu vicdanlarda asla aklanamaz. Şöyle bakıyor olaya; eğer bu dosya açılır Berkin'in suçsuzluğu kanıtlanırsa bu koskoca adamlar saklanacak yer ararlar." dedi.

Gezi Parkı olaylarında Okmeydanı'nda gaz fişeğiyle yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ölüm yıl dönümünde Okmeydanı'nda boykot ilan edilerek anma etkinliği düzenlendi. Törene milletvekilleri, Berkin Elvan'ın yakınları ve Berkin Elvan sevenleri katıldı.

Berkin Elvan'ın vurulduğu yere gelerek eyleme destek veren CHP Milletvekili Melda Onur, olayla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun söylemlerini eleştirdi. Berkin Elvan'ın ölümünün cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık makamlarını sarstığını söyleyen Onur, "Berkin Elvan cinayeti, koskoca bir Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık makamını sarsıyor. O kadar sarsıyor ki bu dosyayla ilgilenmek istemiyorlar. Bu işi sokakta bir terörist vuruldu noktasında kendi kitlelerine benimsetmeye çalışıyorlar. Zaten öldürülen arkadaşlarımızın duruşmaları ortada. Burada Cumhurbaşkanı bizzat Berkin'i terörist ilan etmesi, annesi ve babasını meydanlarda yuhalatması söz konusudur. Bu vicdanlarda asla aklanamaz. Şöyle bakıyor olaya; eğer bu dosya açılır Berkin'in suçsuzluğu kanıtlanırsa bu koskoca adamlar saklanacak yer ararlar. Herhalde bunun için açmıyorlar. Ama bu adalet arayışı sürecek yüz gün üç yüz gün beş yüz gün Berkin'in katili bulunana kadar Berkin'in ruhu asla bu insanların enselerinden ayrılmaz." diye konuştu.

'KİMSE ÖYLE SANATÇIYI SİNDİRDİK, ONU KORKUTTUK SANMASIN'

Tepkilerinin Berkin Elvan'ın katillerinin bulunana ve meydanlarda annesini yuhalatanların annesinden özür dilenene kadar devam edeceğini belirten Onur, "Bu ülkenin vicdanlı insanı çok. Kimse öyle sanatçıyı sindirdik onu korkuttuk olmayacak yani ben hiç kimsenin korktuğunu, ürktüğünü düşünmüyorum. Bu tepki Berkin'in katili bulunup cezalandırılana kadar ve o anneden özür dilenene kadar devam edecek." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Melda Onur: Berkin'in suçsuzluğu kanıtlanırsa cumhurbaşkanı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER