Memleket hasretlerini köylerine kurdukları kameralar ile gideriyorlar


Çankırı'nın Korgun ilçesine bağlı Maruf köyü, güvenlik kameraları ile donatılarak koruma altına alındı. Ayrıca bu sistem ile uzakta yaşayan köylülerin, memleketlerini ve akrabalarını canlı izleme olanağı sağlandı.

Köye kurulan kameralar sayesinde, uzak şehirlerde yaşayan gurbetçiler internetten köylerini canlı seyredebilecek. 557 hanesi bulunan Maruf'ta köy sakinlerinden, köy derneğinden toplanan bağışlarla ve muhtarlığın katkılarıyla alınan 25 bin TL değerindeki 16 kamera, köyün değişik yerlerine monte edildi. Kameralar, köylerinden uzakta yaşayan Marufluların köy hasretini dindirirken, ayrıca köyde yaşanabilecek muhtemel hırsızlık olaylarına karşı gözetleme aracı olarak kullanılacak. Köylüler, kurulan kamera sayesinde büyükşehirlerde yaşayan yakınları ile hasretlik giderdiklerini söyleyerek, "Köyde yaprak kımıldasa İstanbul'da, Ankara'da yaşayan gurbetçilerin haberleri oluyor." dedi.

Köye son model kamera sistemi kurduklarını ifade eden Köy Muhtarı Sedat Öztürk, şunları kaydetti: "Köyümüze son sistem kamera sistemi kurdurduk. Gurbetteki vatandaşlarımızın köylerini daha güzel görmeleri, hasret gidermeleri için böyle bir işe başvurduk. Ve başardık da. Çok da güzel oldu. Toplam 16 kamera var ve köyümüzün her yeri çevrili, köyümüze çok yabancı araba geliyor. Vatandaşların kim olduğunu bilmiyoruz, daha çok güvenlik amaçlı düşündük. Dışarıda Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de yaşayan arkadaşlarımız ve komşularımızda internet üzerinden cep telefonu ile köylerini görebiliyorlar. Hatta jandarma bile bunun kodunu aldı. 'Bu köyde devriye atmamıza gerek kalmayabilir, buradan izleriz' dedi. Bu sistem şu anda Çankırı'da başka köyde yok."

Köy sakinlerinden Mustafa Öztürk ise "Bu kameraların konmasının sebebi köyümüzü iyi görmek, gurbetteki hemşehrilerimizin köyü daha iyi görmesini sağlamak, Çankırı dışında yaşayan vatandaşlarımız sokak, sokak köyünü izleyip hasret gideriyor." diye konuştu.

Bir başka vatandaş da, "Geçen gün ben camiye girerken İstanbul'dan görmüşler beni 'el salla' diye telefon ettiler. Ben de el salladım." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Memleket hasretlerini köylerine kurdukları kameralar ile... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER