Menteşe'de yaşlıların evleri temizleniyor, bakımları yapılıyor


Muğla'nın Menteşe Belediyesi, "Yaşlıların Sıcak Yürekleri, Menteşe'nin Vefalı Elleri" projeyle başlattığı evde temizlik ve bakım hizmeti kapsamında, 80 evde 150 kişiye ulaştı. Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, yaşlıların hayata küsmeden yaşama tutunmasına katkı sağladıklarını söyledi.

Proje kapsamında yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların evlerinde bakım ve temizlik hizmeti verildiğini belirten Başkan Gümüş, "Yaşlılarımız geçmişle günümüz arasında köprü kuran, kültürel değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlayan en kıymetli hazinelerimiz. Onları hayata bağlamalı, gerekli saygı, ilgi ve şefkati hayatımızın her alanında göstermeliyiz. Bu düşünceyle başlattığımız proje kapsamında şu ana kadar 80 evde yaşlı, bakıma muhtaç ve engelli 150 vatandaşımıza ulaştık. Bu vatandaşlarımızın evlerinde temizlik ve bakımlarını yapıyor, el ele butik mağazamızdan da ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca evlerinin temizliğini, halısını, perdesini yıkıyor, varsa çamaşırını, bulaşığını temizliyoruz. Kent merkezinde başlayan bu hizmetimizi kırsal mahallelere de taşıyarak, kırsaldaki vatandaşlarımıza da ulaşıyoruz. Üç kişilik ekibimiz, her gün iki ya da üç evde temizlik ve bakım hizmeti veriyor. Çok yakında yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek adına ekibimizi arttıracağız. Yaşlılarımızın sorunlarını çözmek, onlara gerekli ilgi ve alakayı göstermek, toplum olarak hepimizin sorumluluğu. Menteşe Belediyesi olarak yaşlılarımıza gerekli hassasiyeti göstermeye devam edeceğiz." dedi.

Proje kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlar, 424 00 48 numaraları telefondan Menteşe Belediyesi Hizmet Ağı'na ulaşıp evde bakım ve temizlik hizmetinden faydalanabiliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Menteşe'de yaşlıların evleri temizleniyor, bakımları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER