Menteşe Kültürevi misafirlerini zamanda yolculuğa çıkarıyor

Menteşe Kültürevi misafirlerini zamanda yolculuğa çıkarıyor

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, yapımı 1800'lü yıllara dayanan Kültürevi, son sekiz ayda yaklaşık 135 bin ziyaretçi ağırladı. Yerli ve yabancı turistler, binayı ve içindeki eşyaları incelerken adeta zamanda yolculuğa çıktıklarını söylüyor.

Rum ustalardan Konstantin oğlu Filvari'nin başustalığında tamamlanan tarihi Kültürevi (Şerefliler Evi), şimdilerde kültür turizmine hizmet ediyor. Tur rehberlerinin eşliğinde ilçeye gelen turist kafileleri binaya kalırken içindeki eşyaları da uzun süre inceliyor. Belçikalı bir aile, "Eve hayran kaldık. Sanki geçmişe yolculuk yapıyoruz. Seneye tekrar gelmeyi düşünüyorum. Belçika'ya dönünce ilk işim, arkadaşlarımıza burayı anlatmak." diyerek beğenilerini dile getirdi.

Tarihi yapının, 1999 yılında Muğla Belediyesi tarafından kamulaştırılıp restore edildiğini belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "Menteşe olarak, kültür turizmi konusunda önemli bir potansiyele sahibiz. İlçemiz, kültür varlıkları açısından çok zengin bir kent. Kent merkezi, sivil mimarinin en güzel örneklerini barındırıyor. Tarihi Kültürevi de bu yapılarımızdan bir tanesi. Yapımı 1800'lü yıllara dayanan, mülkiyeti o yıllarda Şerefliler ailesine ait olan bu evimiz, şimdilerde kültür turizmine hizmet ediyor. Her gün yüzlerce ziyaretçisini ağırlayan evimizde, yöresel lezzetlerimiz de mevcut. Turizm sadece deniz, kum ve güneşten ibaret değil. Kültür turizmiyle bu farkındalığı yaratmaya çalışıyoruz. Restore edilerek işlevsellik kazanan Kültürevi'ne gelen ziyaretçiler, hem tarihi evimizi geziyor hem de yöresel lezzetlerimizi tadabiliyorlar. Eve girdiğiniz zaman, o dönemde burada yaşamış Şerefliler ailesinin ve dönemin anılarına şahit oluyor, adeta zamanda yolculuk yapıyorsunuz. Gerek ülkemizin gerekse dünyanın birçok yerinden gelen ziyaretçilerin buradan mutlu ayrılmaları, bizleri de ayrıca sevindiriyor." dedi.

Kültür turizminde farkındalık oluşturmayı ve bölgeye gelen ziyaretçi sayısını arttırmayı amaçladıklarını söyleyen Başkan Gümüş, "Kentin var olan değerlerini gelecek kuşaklara aktarmak, tanıtımını sağlamak ve turizm potansiyellerini istenen noktaya getirmek için birçok önemli projeye imza atıyoruz. Bu anlamda ilçemizde kültürevlerinin çoğalmasıyla alternatif turizmin yaygınlaşacağına inanıyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER