Merkel, Türkiye-AB mülteci zirvesinden çok ümitli


Almanya Başbakanı Angela Merkel Hırvatistan Başbakanı Tihomir Oreškovic ile Berlin'de başbakanlık binasında bir araya geldi. İkili görüşmelerinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Angela Merkel, mülteci krizibe AB ülkeleri ile olarak ortak bir çözüm bulmaları gerektiğini söyledi.

Mülteci krizine karşı AB-Türkiye işbirliğinin doğru bir çözüm olacağını bir kez daha vurgulayan Merkel, gelecek hafta yapılacak Türkiye-AB zirvesinde ortak kararlar almayı hedeflediklerini ekledi. AB'nin kendi sınırlarını koruması gerektiğini ifade eden Merkel, sınırların insancıl bir şekilde korunması gerektiğini söyledi.

Hırvatistan Başbakanı Tihomir Oreškovic ise AB'nin en yeni üyesi olan ülkesinin, borçlarını kısa zamanda yeniden yapılandırıp AB kriterlerine uygun bir mali duruma kavuşacağı sözünü verdi. Oreškovic ülkesindeki vatandaşların gelir düzeylerinin ve refahlarının artmasını hedefleri arasında sıraladı. Oreškovic son olarak, mültecilerle ilgili AB-Türkiye anlaşmasını desteklediklerini vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber Merkel, Türkiye-AB mülteci zirvesinden çok ümitli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER